Rendkívüli ülés

2024.08.26. 17:57

Önerős fejlesztési csomagról döntött Gyöngyöshalász képviselő-testülete

Sok más mellett vízelvezetésről, parkolóépítésről, közművesítésről, valamint idősek napközijének kialakításáról is határozott a grémium. A teljes fejlesztési csomag 2025. január 31-ig valósul meg.

Szabó István

A Szabadság téren is megújul a vízelvezetés

Forrás: GoogleMaps

A gyöngyöshalászi képviselő-testület az augusztusi rendkívüli ülésén több fejlesztésről döntött, amelyeket az évi költségvetés terhére valósít meg. Minderről Pásztor János polgármester adott tájékoztatást pénteken. 

– Döntöttünk a település utcáiban régóta fennálló vízelvezetési probléma megoldásáról a következő utcákban: a Gyöngyhalász, a Szent-Györgyi Albert, a Hunyadi János, a Tímár Béla, a Damjanich János és a Temető úton, a Szabadság téren, illetve a Fő út alsó szakaszán új vízelvezetés kialakítása történik. Emellett az általános iskola előtti biztonságos közlekedés érdekében parkoló és gyalogos átkelő épül. A Tájház udvarának és kertjének rekonstrukciójáról is határoztunk, hogy az óvodások, bölcsődések, illetve a falu lakossága megfelelően használhassa, továbbá az épület kialakításáról idősek napközijének és falumúzeumnak. A falu fejlődésének, illetve a lakosság létszámának növelése érdekében az 1097/25, az 1097/6, az 1097/5, valamint az 1097/2 helyrajzi számú utak útalappal való ellátását, illetve ivóvíz- és szennyvízhálózattal való kiépítését határoztuk el. A biztonságos közlekedés érdekében Trafibox vásárlása és az Atkári útra kihelyezése történik meg. A teljes fejlesztési csomag megvalósulásának határideje 2025. január 31., de részteljesítések folyamatosan lesznek. A munkálatok már részben elkezdődtek, melyekről folyamatosan tájékoztatom a lakosságot – részletezte Pásztor János.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában