Augusztus 20.

2024.08.22. 06:55

Szakmailag, emberileg is sokat tesz az egri kórház két kitüntetett orvosa

Augusztus 20-a alkalmából az egri Dobó téren megtartott városi ünnepségen a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház két orvosa kapott elismerést. Hibay Károly Emlékgyűrű kitüntetést vehetett át Dr.Ficsor Klaudia neurológus szakorvos jelölt, a Neurológiai osztály orvosa. Eger Kiváló Orvosa kitüntetést vett át Dr. Mansour Bassel PhD, osztályvezető főorvos, urológus és onkológus szakorvos.

Heol.hu

Az államalapítás egri ünnepségén a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház két orvosa is kitüntetést vehetett át. Méltatásukban elhangzott, nem csupán szakmai munkájukkal szolgáltak rá az elismerésre, hanem a munkahelyi közösségért is dolgoznak:

Dr. Ficsor Klaudia neurológus szakorvos jelölt az ünnepségen
Fotó: Gal Gabor / Heves Megyei Hírlap

Hibay Károly Emlékgyűrűt kapott Dr. Ficsor Klaudia. Ő az orvosi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte. Harmadik éve munkatársa a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Neurológiai osztályának. Ezt megelőzően a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Neurológiai és Stroke Osztályán dolgozott. Egerbe kerülve gyorsan alkalmazkodott az új környezethez és a munkatársakhoz, korábban szerzett tapasztalatait a stroke ellátás területén kórházunkban is eredményesen alkalmazta. Ezek mellett a carotis ultrahang és transcranialis doppler vizsgálatokban is folyamatosan képzi magát. Részt vesz az osztályos, konzíliárus, szakrendelői, sürgősségi betegellátásban is. Munkabírása kiváló. Országos szakmai kongresszusokon is részt vesz, illetve a Debreceni Neurológiai Klinikán tartott továbbképzéseken. Ez évtől bekapcsolódott az osztályon is végzett gyógyszerkutatási tanulmányokba. Kedves, megnyerő személyisége által a kollégákkal, betegekkel, hozzátartozókkal jó kapcsolatot tart, hozzáállása konstruktív, ötletei az osztály működését javítják. Mindezzel kollégái elismerését is kivívta, írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a kórház. 

Eger Kiváló Orvosa, Dr. Mansour Bassel PhD, urológus, osztályvezető főorvos 1967-ben, Szíriában született. Iskolai tanulmányait az orvosi egyetemig ott végezte. Tanulmányai után Magyarországon nyert felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetem Magyar Tagozatára. Pécsi illetve budapesti tanulmányai során sajátította el a magyar nyelvet. A diploma megszerzése után, 1998-tól a magyar egészségügyben, az urológiai szakterületen dolgozik, az urológia mellett klinikai onkológiából is szakvizsgázott. Munkahelyén a kórház nehéz időszaka alatt is erős csapatot épített. Az általa teremtett, lendületesen inspiráló közegben a vesekősebészet, endoszkópos prosztatasebészet, a laparoszkópos daganatsebészet, illetve a laparoszkópos rekonstrukciós sebészet az ország élvonalába került. majd 2019. elejétől országos szaktekintélyek bevonásával bevezette Egerben az urológiai laparoszkópos sebészetet. 

Dr. Mansour Bassel PhD, urológus
Dr. Mansour Bassel PhD, osztályvezető főorvos, urológus és onkológus szakorvos
Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Tudományos fokozatához tanulmányait a Semmelweis Egyetem Mikrobiológiai Intézetével együttműködésben végezte. Dolgozatának fő témája a húgyúti mikrobiom és a húgyhólyag daganatok kapcsolata, mely úttörő kutatásnak számít. Angol nyelvű cikkek első szerzője, társszerzője. Fő közleményének nemzetközi idézettségi száma meghaladja a 80-at. Szervezésében az egri Urológiai osztály teljes rekonstrukciója, korszerűsítése is megtörtént. Határozott, motiváló vezetése mellett az urológiai osztály dolgozói közössége összekovácsolódott, betegcentrikus, pozitív közeg alakult ki. Két fiú gyermeke van. Felesége fogorvoskent tevékenykedik, szintén PhD minősítést szerzett. Szabadidejét szívesen tölti családjával, horgászattal, gyermekeivel, illetve olvasással, tájékoztatott a kórház.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában