Falunap

2024.08.07. 09:28

Tűzmanók, habparty és Kaczor Feri kíséri a gulyásfesztivált Nagytályán

Szombaton lesz a gulyásfesztivál Nagytályán. A csapatok főzőversenyén kívül számos program kínálkozik a falunapon.

Heol.hu

Szombat délben kezdődik a főzés a Nagytályai Gulyásfesztiválon. Délután lesz néptáncbemutató, fellép a Hevesi Mazsorett Együttes, a Tiszanánai Tűzmanók, majd Hevesi Mónika és a Zenevirág műsora következik. Negyed öttől sörivó verseny kezdődik. Orosz József polgármester elmondta, a már hagyományos főzőversenyt 7 éve rendezték meg először.

Idén is lesz gulyásfesztivál Nagytályán (Archív)
Idén is lesz gulyásfesztivál Nagytályán (Archív)
Forrás: Szántó György / Heves Megyei Hírlap

– Nem volt falunapja Nagytályának, és magyar embert a hasán keresztül lehet megfogni, így és praktikus okok miatt döntöttünk a gulyásfesztivál mellett. Minden évben civil szervezetek, a helyi és környékbeli közösségek állnak össze csapatokba a versenyre – mondta. Egymás rendezvényein egyébként mindig állandó résztvevő Maklár és Nagytálya önkormányzata, hiszen a két település ezer szállal kötődik egymáshoz.

Ha valaki szeret nyerni, akkor a szombati gulyásnapon a fél hatos tombola húzás lesz a kedvence, de este hattól lesz vacsora, melyhez Ircsik László és Molnár Dániel jóvoltából szól a nóta. Fél héttől Sztaniszláv László zenés műsora, majd Kaczor Feri szórakoztatja a közönséget. Az utcabál hajnal 2 óráig tart majd.

Egész napos program lesz az íjászkodás a Pattanyús Martalócokkal, ügyességi és kézműves játékok, arcfestés, csillámtetoválás, de lesz hajfonás, hennafestés, habparty és interaktív kutyás bemutató a Tappancs Segítőkutyások Egyesületével.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában