Új szemléletű oktatás

2024.09.02. 17:07

3500 gyermek kezdte a tanévet a máltai szeretetszolgálat intézményeiben

Több mint 3500 gyermek kezdi meg a 2024-25-ös tanévet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott 20 köznevelési és szakképző intézményben, közölték portálunkkal.

Heol.hu

- Az óvodákba és iskolákba járó gyerekek döntő többsége hátrányos helyzetű, emiatt ők különleges figyelmet és segítséget kapnak képességeik kibontakoztatására. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyolc óvodát – kettőben hétfős mini bölcsődét is – hét általános, valamint egy fejlesztő iskolát és négy szakképző intézményt működtet. A karitatív szervezet iskolái és óvodái jellemzően nehéz helyzetben lévő kistelepüléseken működnek, míg a középiskolák városokban, Budapesten, Gyöngyösön, Dombóváron és Devecserben vannak.

Az általános iskolákban ősztől nagyszabású fejlesztés indul, mely a pedagógusok lehetőségeit bővíti képzésekkel, új módszerekkel, hogy a következő két évben javuljanak a gyermekek alapkompetenciái, de folytatódik a gyerekek egyéni haladását figyelembe vevő digitális matematika oktatás is.

A pedagógusok is tanulnak a Máltai Szeretetszolgálat iskoláiban
A pedagógusok is tanulnak a Máltai Szeretetszolgálat iskoláiban
Fotó: maltai.hu

A gyöngyösi és a devecseri szakképzőkben folytatódik az előző tanévben bevezetett, új szemléletű projektoktatás, melynek során a tanulók már nem hagyományos módon, tantárgyakat tanulnak, hanem komplex feladatok közös megvalósítása során sajátítják el a szükséges ismereteket, köztük a közismereti tárgyak tananyagát is - írta a szeretetszolgálat közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában