Nemzeti Vágta

2024.09.15. 07:30

Nemzeti Vágta: Tűzön ugratnak át és lőni is fognak a lovas rendőrök

Külön napot kapnak nyolc ország lovas rendőri egységei a szilvásváradi lovas ünnepen. A Nemzeti Vágta rendőr napján akadályversenyen és gyorsasági futamon is összemérik tudásukat a résztvevők.

Tóth Balázs

A Nemzeti Vágta első versenye óta az ünnepi felvonulások elengedhetetlen része a Nemzeti Lovas Díszegység. Tagjai „civilben” a Készenléti Rendőrség Lovas Szolgálat munkatársai. Idén a 17 éves kiváló együttműködésnek új gyümölcse születik, írja a rendőrség honlapja. A police.hu szerint ennek lehetünk tanúi a Nemzetközi Rendőr Lovasverseny keretében, amelyen 8 ország lovas rendőrei mérik össze erejüket október 4-én pénteken 14 órától. 

Tűzön ugrás is szerepel a Nemzeti Vágta versenyszámai között
Tűzön ugrás is szerepel a Nemzeti Vágta versenyszámai között (Archív fotó)
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

Az első versenyszám a szimultán akadály és gyorsasági verseny, ahol egyszerre két lovas indul egymás mellett, és a pályán elhelyezett akadályokat kell átugraniuk, megkerülniük. A második versenyszámban ügyességi akadálypályán kell végigmenniük a versenyzőknek, ahol többek között tűzön átugrás, hordófal döntés, softball pisztollyal célbalövés is szerepel.

A versenyben Csehország, Lengyelország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Törökország mellett, magyar részről a Lovas Szolgálat versenyzői, valamint az Országos Polgárőr Szövetség, a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovasai indulnak.

A nemzetközi résztvevők vasárnap a Nemzeti Vágta hagyományos Nemzetközi Futamában is összemérik erejüket, amely így idén a Nemzetközi Lovas Díszegységek futama lesz. Ebben a versenyben a már említett csapatokhoz az Angol Királyi Testőrség képviselője és a Bahreini Királyság egy rendőrtisztje is csatlakozik. A vasárnap délelőtti két elődöntő után, a Nemzeti Vágta döntője előtt rendezik meg a Nemzetközi Futam fináléját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában