Turizmus

2 órája

19 év után is folytathatja az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke

Tisztújító közgyűlését tartotta az Egyesület Eger Idegenforgalmáért a napokban. Újraválasztották elnöküket, aki 19 éve tevékenykedik Eger idegenforgalmának érdekében.

Guti Rita

– Köszönöm a tagság bizalmát akik további 3 évre bizalmat szavaztak és mint elnök tovább tevékenykedhetek a több mint 30 éve alakult egyesületben, melynek 19 éve vagyok az elnöke – mondta el a heol.hu-nak Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető, újraválasztott elnök a tisztújítás után.

Továbbra is Badacsonyiné Bohus Gabriella az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke
Továbbra is Badacsonyiné Bohus Gabriella az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke
Forrás: Badacsonyiné Bohus Gabriella/Facebook

Megtudtuk tőle, hogy az Egyesület Eger Idegenforgalmáért alelnökei ezentúl:  Dr. Vas István, Eszterházy Egyetem, Hotel Estella Kft.-ből és Véghső Éva az Éden Panziótól. A felügyelő bizottság tagjai pedig Dancs Anita, a Szt. Kristóf Panzió, Mák Zoltán, az Átrium Aparmanház, Opra-Bódi Sándor, a Hotel Unicornis képviselője lettek.

Badacsonyiné Bohus Gabriella, akit Eger Civil Ünnepén szólítottunk meg, elmondta: az egyesület tagsága lefedi a turizmus valamennyi területét, hiszen a szállásadók, vendéglátó- és kiállítóhelyek képviselői mellett az idegenvezetők is ott vannak benne. Azt elmúlt 30 évben bebizonyították, hogy hasznos az együttműködésben dolgoznak.

 – Rengeteg olyan kezdeményezésünk volt, ami később hagyomány lett: vacsoraestek, a gasztronómia és bor összekapcsolásával először az egyesület kezdeményezésére jöttek létre, ezekre büszkék vagyunk. Szeretnénk, ha munkánkkal a városról jobb összbenyomás alakulhatna ki az ideérkezőkben, mint amilyen az napjainkban. Van mit szépíteni – tette hozzá.

Az Egyesület Eger Idegenforgalmáért több információs táblát javasol

Szavai szerint fontos, hogy a jelenleginél is jobban informáljuk a turistákat, már a megérkezésük pillanatában lássa a vendég, hová érkezett. Fontos, hogy tudjanak hol parkolni például.

– Több irányító táblára lenne szükség, hiszen miközben a vendégek nem találnak parkolóhelyet a belváros közelében a parkolóház pedig kihasználatlan. Sok turistabusz érkezik, mégis csak egyetlenegy fel- és leszállító helye van a városnak az uszodánál. A busszal érkezők a hosszú út után szinte mindig mosdót keresnek először. Meg kellene oldani, hogy ott találjanak, ahol a buszról leszállnak – emelte ki. 

Többarcúvá tennék a vendégkört, figyelnének a tisztaságra is

Beszélt arról is, hogy van még mit tenni a város tisztaságáért, erre is javaslatokat tesznek majd a hamarosan munkába álló új városvezetésnek, és remélik, hogy közösen meg is tudják majd ezeket valósítani.

– A vendég Eger ezer éves múltjáért jön, de keresik a rendezvényeket is, fontos, hogy ezeknek megmaradjon az állandó időpontja! – mutatott rá. – A tömegrendezvények mellett a rétegprogramokra is nagy szükség van. Más-más vendégkör jön ezekre, s hasznos lenne Eger számára, ha többarcúvá tehetnénk ezekkel az ide érkező vendégkört is – foglalta össze Badacsonyiné Bohus Gabriella, az Egyesület Eger Idegenforgalmáért régi-új elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában