Egyetemi filmezés

3 órája

Érkezik a 12. Eszterházy Film- és Médianapok

A 12. Eszterházy Film- és Médianapok fókuszában a hallgatók által készített munkák szerepelnek.

Hornyák Réka

Ismét érkezik az Eszterházy Filmnapok, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete szervezésében. Szeptember 21. és 25. között rendezik meg a hagyományos szakmai eseményt, a 12. Eszterházy Film- és Médianapokat - adta hírül Facebook-oldalán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Mint írják, idén a 250 éves egyetem tiszteletére szervezik meg az eseményt. A program az idén ősszel, a mozgóképes képzés során készült hallgatói produkciókra fókuszál, valamint a nyári szakmai táborok programjaira és az ott készült munkákra. Mindezeket kiegészítik néhány fontos, edukációs célú szakmai előadással és workshoppal. 

A Filmnapok programjának vetítéseit mesterszakos mozgóképes hallgatói csapat szerkeszti, amely munka művészeti instruktori tanulmányaikhoz kapcsolódik. Az esemény, a programok eltérő sajátossága, hely- és felszerelésigénye miatt több helyszínen zajlik. A vetítések, az előadások és a beszélgetések egy kivétellel - a gépek száma miatt korlátozott létszámú hang-worksop - nyitottak az egyetem polgárai számára. A program kiemelt partnere az Uránia Mozi, a programban szereplő szakmai táborokat pedig az NKA támogatta. Az eseményt Prof. dr. Pintér Márta Zsuzsanna, az egri egyetem BMK dékánja nyitja meg, szeptember 24-én 18 óra 15 perckor az Uránia Moziban.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában