Késések

2024.09.03. 15:34

Fakidőlés miatt borult a menetrend a hatvani vonalon

Átszervezték a forgalmat.

Heol.hu

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 40-80 perccel hosszabb eljutási időre, pótlóbuszos átszállásra kell számítani, mert Rákos és Pécel között fakidőlés miatt átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok – írja a Mávinform.

A fennakadás végéig megváltozott közlekedési rend lép életbe, tájékoztattak.

Budapestről Hatvan-Miskolc felé a Keleti pályaudvar és Rákos között az újszászi vonal elővárosi járataival utazhatnak, Rákos és Pécel között pótlóbusszal utazhatnak, Pécel és Gödöllő között az S80-as vonatokkal utazhatnak, a Miskolc felé tartó InterCityk csak Gödöllőtől közlekednek, az Eger/Gyöngyös felé tartó InterRégiók csak Gödöllőtől közlekednek, míg a Gyöngyösre tartó Mátra InterRégiók helyett Vámosgyörk és Gyöngyös között esetenként pótlóbusz közlekedik​​.

Azt javasolják, hogy a Miskolc/Eger/Gyöngyös felé tartó távolsági utasoknak, hogy a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval utazzanak az Örs vezér teréig, ahonnan a H8-as HÉV-vel juthatnak el Gödöllőre. A fennakadás végéig ezeken a járatokon elfogadják a vonaton érvényes jegyeket és bérleteket.

A Miskolc-Hatvan felől Budapestre a Miskolc felől érkező InterCityk csak Gödöllőig közlekednek, az Eger/Gyöngyös felől érkező InterRégiók csak Gödöllőig közlekednek, Gödöllő és Pécel között az S80as vonatokkal utazhatnak, Pécel és Rákos között pótlóbuszok közlekednek, míg Rákosról az újszászi vonal elővárosi járataival juthatnak el a Keleti pályaudvarra​.
– Javasoljuk, hogy Gödöllőről a H8-as HÉV-vel utazzanak az Örs vezér teréig, ahonnan az M2-es metróval juthatnak el a Keleti pályaudvarra. A fennakadás végéig ezeken a járatokon elfogadják a vonaton érvényes jegyeket és bérleteket. Pécelről a BKK 169E járatával is utazhatnak, mely a helyreállításig sűrűbben közlekedik az Örs vezér terére – teszik hozzá.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában