Javítás

2 órája

Ismét üzemel az Érsekkert szökőkútja

A szökőkúton egy fődarabot kellett cserélni. Ezen felül megjavult az államkincstár egri épülete előtti vizes attrakció is.

Heol.hu

Az érsekkerti szökőkút

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Városgondozás Eger Kft. még augusztusban észlelte, hogy a Szmrecsányi Lajos Érsekkertközpontjában lévő szökőkút nem üzemel. A hibafeltárás során kiderült, hogy a szökőkút szivattyújával volt probléma – közölte Eged Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője közleményben.

Az alkatrész javíthatatlannak bizonyult, így a cég elindította egy új szivattyú beszerzését. Az alkatrész egyedi kialakítása miatt Olaszországból kellett újat rendelni, melynek beérkezési ideje az egy hónapot is meghaladta. Szeptember 19-én, csütörtökön azonban sikerült az új szivattyút beépíteni, a szökőkút tehát újra üzemel. A fúvókák vízkőtlenítésére azonban még szükség van, hogy a vízsugarak kellő erősségűek legyenek.

Hasonló helyzet állt elő a Hatvani kapu téren, az államkincstár épülete előtt is, szintén augusztusban. Ott egy beázás miatt ment tönkre mind a szivattyú, mind az elektromos vezérlőpanel. Ezek javítására is kísérletet tett a cég, ami sajnos nem sikerült, így itt is cserére volt szükség. A fényekkel ellátott szökőkút szeptember eleje óta ismét gond nélkül működik. Jelenleg az Eszterházy tér szökőkútját javítják, a problémát itt is a beázás okozza. A Városgondozás elkezdte a munkát, a cél, hogy rövid időn belül újra működjön a csobogó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában