Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból

6 órája

Tehetségútlevél a felsőoktatásba: középiskolások jelentkezését várja az egri egyetem

A pályázat több típusú megmérettetésre ad lehetőséget.

Heol.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tudományos Diákkörei idén ősszel ismét meghirdetik Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból (TDK) – Tehetségútlevél a felsőoktatásba elnevezésű pályázatukat 9-13. évfolyamon tanuló középiskolás diákok részére, mely során társadalom- és természettudományi, valamint művészeti területekről egyaránt várunk pályaműveket – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem honlapján.

Mint közlik, pályázati kiírásukkal hidat szeretnének képezni a középiskolákban és a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás között, azzal a céllal, hogy a középiskolás diákok minél hamarabb betekintést nyerhessenek a felsőoktatásban zajló TDK (tudományos diákköri)-tevékenységbe, s így későbbi választásuk és felsőoktatási tanulmányaik megkezdése során tudatosan keressék azokat a műhelyeket, melyek segíteni tudják őket tehetségük kibontakoztatásában.
– Ennek a tudatosságnak a kialakítását és annak első lépését támogatja az általunk kiírt pályázat, mely 2024-től többletpontokhoz is juttathat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre történő felsőoktatási felvételi során – teszik hozzá.

A pályázat több típusú megmérettetésre ad lehetőséget. Pályázni lehet tudományos témájú esszével, rövidfilmmel, természettudományos kísérleti filmekkel, tematikus fotó-anyaggal, önálló képzőművészeti alkotással (például versek, festmények, grafikák), illetve egyéni vagy csoportos élőzenei produkcióval. Amennyiben helyezést ér el a pályázó, a január 10-i határidőre benyújtott pályaművek jelennek meg a Tehetségfüzetben, így ezeknek a végleges formai és tartalmi követelményeknek meg kell felelniük.

A további részletért, és a pályázat menetrendjéért a honlapra kell kattintani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában