Felsőoktatás

2 órája

Idén is indul a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból az egri egyetemen

A pályázattal az egri egyetem hidat szeretne képezni a középiskolákban és a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás között.

Heol.hu

Idén ősszel is meghirdetik a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból (TDK) – Tehetségútlevél a felsőoktatásba című pályázatot az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tudományos Diákkörei – adta hírül Facebookon az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

A pályázatot 9. és 13. közötti évfolyamon tanuló középiskolás diákok részére hirdetik meg. Ennek során társadalom- és természettudományi, valamint művészeti területekről egyaránt várnak pályaműveket az egyetem Tudományos Diákkörei.

A pályázat célja, hogy a középiskolás diákok minél hamarabb betekintést nyerhessenek a felsőoktatásban zajló TDK (tudományos diákköri)-tevékenységbe, hogy későbbi választásuk és felsőoktatási tanulmányaik megkezdése során tudatosan keressék azokat a műhelyeket, melyek segíteni tudják őket tehetségük kibontakoztatásában. Ennek a tudatosságnak a kialakítását és annak első lépését támogatja az egyetem által kiírt pályázat, mely 2024-től többletpontokhoz is juttathat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre történő felsőoktatási felvételi során.

A pályázat több típusú megmérettetésre ad lehetőséget. Pályázni lehet tudományos témájú esszével, rövidfilmmel, természettudományos kísérleti filmekkel, tematikus fotó-anyaggal, önálló képzőművészeti alkotással például versekkel, festményekkel, grafikákkal, illetve egyéni vagy csoportos élőzenei produkcióval. Amennyiben helyezést ér el a pályázó, pályaműve megjelenik a Tehetségfüzetben. 

További információk és a pályázathoz kapcsolódó dokumentumok az egri egyetem honlapján érhetőek el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában