Búcsú

3 órája

Visszavonul a közélettől Lőrinci leköszönő polgármestere

Lőrinciben az önkormányzati választások után Vig Zoltánt Pálinkás Péter váltja majd a polgármesteri székben. A leköszönő városvezető a nagy beruházásokra büszke.

Heol.hu

Vig Zoltán, Lőrinci leköszönő polgármestere

Forrás: Lőrinci Hírei/Facebook

 A Lőrinci Hírei közösségi oldal interjút készített a leköszönő polgármesterrel. A rendszerváltás óta része a város közéletének, 1990-2002-ig mint képviselő, majd 2002-től mint polgármester dolgozott a városért. A leköszönő polgármester visszavonul a közélettől.
– Amikor elindultam polgármesternek 22 éve, tisztába voltam azzal, mi várhat rám, ha valóban sikerül a város élére kerülnöm. Azonban így is számos, előre kiszámíthatatlan, rendkívüli körülmény tette rögössé ezt a több mint két évtizedes utat. Akkoriban álmodni sem mertem róla, hogy ilyen sokáig tisztelnek meg bizalmukkal a lőrinci emberek. Most, mikor a távozás tényével szembesültem, nyilván nem volt könnyű. De rövid idő alatt felváltotta ezt az érzést a nyugodt nyugdíjas időszakot előrevetítő optimista várakozás – mondta.

Megkérdezték tőle, mi a legbüszkébb.
– A nagy beruházásokra igen büszke vagyok. Ezek között számos olyan is volt természetesen, amit önerőből tudtunk megvalósítani. Az építkezések utáni városiasodás és az ezzel párhuzamosan futó felelős gazdálkodás úgy gondolom, minden esetben az itt lakók javát szolgálta. Ezért lettem polgármester, erre esküdtem fel, ez jelenti a köz szolgálatát. Az eredményeket nem egyedül én értem el. Elsősorban a képviselő-testület és városháza apparátusának elszántsága és munkája kellett ahhoz, hogy teljesítsük a kötelességünket és olyan kisvárost építsünk, amilyet a legjobb tudásunk és az adott gazdasági körülményekhez viszonyítva tudunk. 

A lőrinci emberek bizalma, biztatása és összefogása nélkül sem jöhetett volna létre ez a látványos fejlődés, de egy település életét tekintve vannak, és mindig is lesznek megoldásra váró feladatok. Én a magánéletemben is aktív ember vagyok, így azt gondolom, hogy mindig van mit csinálni – húzta alá.

A további terveiről elmondta, örül, hogy nyugdíjasként egy másik üzemmódba kapcsolhat.
– Jó érzés, hogy több időt tölthetek a családommal, foglalkozhatok a hobbijaimmal és az érdeklődésemnek megfelelő dolgokra is időt tudok szakítani. A munka mindig is az életem része marad, továbbra is aktívan szeretnék élni, de más jellegű munkát fogok vállalni – hangsúlyozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában