Osztálytalálkozó

2 órája

Az egykori tarnamérai diákok 60 év után találkoztak

A Tarnamérai Állami Általános Iskola 1963/64-es tanévben végzett diákjai idézték közösen a múltat a hétvégén.

Szabó István

A 60 év után találkozó egykori tarnamérai diákok és tanítónőjük

Forrás: Beküldött fotó/Erdélyi József

A 60 éves osztálytalálkozójukra gyűltek össze szombaton a Tarnamérai Állami Általános Iskola 1963/64-es tanévben végzett diákjai a községben, számolt be portálunknak a Gyöngyösön élő Erdélyi József. Mint mondta, annak idején 33-an fejezték be Tarnamérán az általános iskolai tanulmányaikat. A ma már nem fiatal emberek – Bódi Sándorné vezetésével – egységesen úgy döntöttek, hogy ismét találkozniuk kell. 

– A 33 végzősből sajnos 11-en már elhunytak, 9-en családi, egészségügyi és egyéb problémák miatt maradtak távol, így 13-an találkoztunk. Összejövetelünket a Hevesen élő Kerek Margit tanítónő tisztelte meg jelenlétével, sajnos már csak ő él egykori tanáraink közül. A találkozónak a helyi Dréher Söröző-Étterem adott otthont, és biztosította a minden igényt kielégítő ebédet. Az emlékeket megidéző beszélgetés mellett szakítottunk időt Tarnaméra legújabb nevezetességére, a hamarosan megnyíló tájház meglátogatására is – részletezte Erdélyi József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában