Hatalmas elismerés

3 órája

Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert az egri egyetem docense

Az ösztöndíjat, a kiemelkedő kutatási teljesítmény ösztönzésére és elismerésére, az MTA elnöke által felkért és az MTA köztestületi keretei között működő Kuratórium nyilvános pályázati rendszerben ítéli oda az arra legalkalmasabb kutatónak.

Hornyák Réka

„Szemere Pál országgyűlési követi tevékenysége és a felekezet alapú rendi politika kibontakozása a 17. században” című pályázatával nyerte meg a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat dr. Borbély Zoltán, a Történelemtudományi Intézet egyetemi docense – adta hírül honlapján az egri egyetem. 

Dr. Borbély Zoltán elnyerte a  Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat
Dr. Borbély Zoltán elnyerte a  Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat
Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az ösztöndíj elnyeréséhez a beadott kutatási téma megvalósíthatóságán és jelentőségén túl a bíráló bizottság mérlegeli a pályázók addigi tudományos tevékenységét, eredményeit és munkásságuk hatását is. Emiatt a Bolyai Ösztöndíj komoly elismerésnek és mérföldkőnek számít az azt elnyerő kutató tudományos pályájában. Dr. Borbély Zoltán, a Bolyai Ösztöndíj támogatásával további három éven keresztül folytathatja a kora újkori magyar politikai kultúra kutatását. 

Az ösztöndíj elnyeréséről szóló oklevelet szeptember 18-án vehette át dr. Borbély Zoltán a Pesti Vigadóban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában