Őszi mosoly

2 órája

Íme néhány tipp, hogy az ősz ne a fáradtságról és szomorúságról szóljon

Az ősz nem kell, hogy a szomorúság időszaka legyen. Készítsük fel magunkat fizikailag és mentálisan is a hűvösebb, sötétebb napokra, hogy ki tudjuk élvezni a szezon minden pillanatát.

Hornyák Réka

Az őszi hónapokban gyakran tapasztalhatunk levertséget és energiahiányt. Ennek ellenére, nem szabad hagyni, hogy a borongós idő befolyásolja a hangulatunkat. A hatvani kórház Facebook oldalán gyűjtött össze néhány tippet és jó tanácsot ahhoz, hogy hogyan tartsuk meg a jó közérzetet ebben az évszakban is. 

  • Napsütésre fel!

Próbáljunk meg minél több időt a természetben tölteni, még akkor is, ha hűvösebb az idő. A friss levegő és a napfény csodákat tehet a hangulatunkkal. 

  • Mozogjunk rendszeresen!

A fizikai aktivitás endorfint szabadít fel, ami segít a kedv javításában. Akár egy séta a parkban, akár egy edzés az edzőteremben, a mozgás mindig jót tesz. 

  • Fogyasszunk egészséges ételeket! 

Az egészséges, tápláló ételek segítenek fenntartani az energiaszintünket. A szezonális zöldségek és gyümölcsök kiváló vitaminforrások.

  • Relaxáljunk és meditáljunk!

Szánjunk időt a belső békénk megtalálására. A meditáció és a mély légzés segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.

  • Töltsünk időt a szeretteinkkel!

A társas kapcsolatok fontosak a mentális egészség megőrzésében. Töltsünk minél több időt a barátainkkal, a családunkkal és élvezzük, éljük át az együtt töltött pillanatokat. 

  • Tartsuk meg a pozitív hozzáállásunkat!

Nem szabad elfeledni azt, hogy minden évszaknak megvan a maga szépsége. Fókuszáljunk arra, hogy mit szeretünk az őszben, például a színes leveleket, a forró teát, vagy a kényelmes pulóvereket. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában