Fejlesztések

3 órája

Jó híreket közölt Szűcsi önkormányzata

Helyi humán fejlesztésekre közel 40 millió forintot költhet a község. Szűcsi Hungarikum pályázatát az Agrárminisztérium támogatja.

Szabó István

Szűcsi önkormányzatához két jó hír érkezett az elmúlt napokban, tájékoztatott a község a Facebook-oldalán. Közlésük szerint az első az, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) Helyi humán fejlesztések elnevezésű felhívásra öt település – Apc, Petőfibánya, Rózsaszentmárton, Szűcsi és Zagyvaszántó – által közösen, konzorciumban benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült.

– A projekt összköltsége 200 millió forint, ebből közel 40 millió forintos támogatási összeget Szűcsi község fordíthat gyermekjóléttel kapcsolatos, szabadidős programokra, emellett ifjúságot célzó tevékenységekre, továbbá egészségfejlesztő és egészségtudatos programokra, valamint sporttal, sportélettel kapcsolatos programokra, sporteszközök beszerzésére, illetve bűnmegelőzést, közbiztonság javítását segítő és a kerékpáros közlekedést népszerűsítő programokra. A másik jó hír, hogy az Agrárminisztériumhoz idei évben is benyújtott Hungarikum pályázatunk ismét támogatást nyert, melynek segítségével három nagy rendezvényünket még színvonalasabban tudjuk majd megrendezni: a 2025. év elején tartandó Disznótoros Farsangi Mulatságot, a jövő áprilisi hagyományőrző Húsvétolót, valamint a jövő szeptemberi Szüreti Falunap programjait – áll a Szűcsi önkormányzat közösségi oldalán.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Bohanek Miklós

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában