Állatvédelem

2 órája

Megműtötték a kopasz, lebénult Yoda gerincét, talán újra járhat

Megműtötték az Állatorvostudományi Egyetemen a Bogács határában talált kutyát, így esély van rá, hogy újra járhat. A mozgásképtelen állatot valaki az út szélére dobta ki.

Heol.hu

Megműtötték a lebénult, megkopaszodott kutyát. A csivava jellegű állatot a Pamacs Kutyamentés talált rá Bogács határában és az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vette gondozásába, ott a Yoda nevet kapta.

– Már eljöttünk az Állatorvostudományi Egyetemről. Kicsi Yoda gerince egyértelműen eltörött. Mostmár azt is tudjuk, hogy nem friss a törés. Valaki legalább egy hónapon keresztül nézegette így ezt a szerencsétlent. Számomra felfoghatatlan, hogy túlélt. Szentül meg voltam győződve róla, hogy tegnap történt vele valami, bántalmazás vagy baleset – írta az alapítvány csütörtökön Facebookon. Hozzátették, mindenképpen rehabilitálni, regenerálni fogják a kutyát, de nem biztos, hogy sikerül. az eljárás pedig rendkívül költséges lesz.

Még aznap meg is műtötték az állatot.

– Iszonyatosan durva volt a sérülés. A csigolyái teljesen összecsúsztak, a gerincvelő elnyíródott. Hosszú volt a műtét. Annyira örülök, hogy túlvan rajta. Most pár napot még az egyetemen kell lennie, de már várjuk nagyon, hogy hozhassuk haza és elnyerhessük a bizalmát. Pár éve egy ilyen állapotú kutyára azt mondtam volna, hogy esélytelen, hogy járni fog. Most, hogy ismerjük az Intissue -t, a regeneratív medicina elképesztő hatását, reményekkel, hittel tekintek előre – írta az alapítvány vezetője, Némedi Edina a posztban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában