Erőművek Éjszakája

2 órája

Negyedóra alatt többszázan jelentkeztek a mátrai erőmű megtekintésére

Az MVM Mátra Energia Zrt-nél a maximális létszámnál sokkal többen részt akartak venni Erőművek Éjszakáján. Az energetikai vállalat pótnapot szervez az igények kielégítésére.

Szabó István

Az MVM Mátra Energia Zrt. látogatói betekinthettek az energiaelőállítás folyamatába

Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

Több százan vettek részt az idei Erőművek Éjszakáján az MVM Mátra Energia Zrt-nél, tájékoztatott a visontai energetikai vállalat a közösségi oldalán.. Közlésük szerint az érdeklődők közelebbről megtekinthették a mátrai erőművet, mellette a visontai és a bükkábrányi bánya hétköznapjaiba, és az ott zajló munkálatokba is beleláthattak.

– Ezzel a nagyszerű kezdeményezéssel a fogyasztók számára egy kicsivel jobban láthatóvá válthatott az energiaelőállítás folyamata és ami mögötte van. Így a lignitbázisú villamosenergia-termelés technológiája mellett a zöld átállás is előkelő helyet kapott. Az Erőművek Éjszakája az érdekességek megismerésén túl arra is lehetőséget ad, hogy elismerésünket fejezzük ki azok előtt a szakemberek előtt, akik a nap 24 órájában gondoskodnak az ország és háztartásaink energiaellátásáról. Társaságunk nevében köszönjük a kiemelt érdeklődést, hiszen rekordidő, közel 15 perc alatt betelt az összes regisztrációs hely. Akiknek azonban helyhiány miatt nem sikerült most részt venniük az erőmű és a bányalátogatásokon, azoknak a nagy érdeklődésre való tekintettel társaságunk hamarosan szervez még egy, az Erőművek Éjszakájához hasonló látogatói programot – részletezte az MVM Mátra Energia Zrt. a Facebook-oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában