Életszínvonal

3 órája

A családok, a fejlesztések állnak a noszvaji polgármesteri program fókuszában

Szabó Péter polgármester közzé tette polgármesteri programját. Továbbra is fontos, hogy a noszvaji családokat segítse Noszvaj önkormányzata.

Szabadi Martina Laura

Noszvaj és a helyi hagyomány volt a középpontban az országos Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napján is

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Polgármesteri programomat továbbra is a korábban már megkezdett 3 fő irányra koncentrálom a noszvaji polgárok életszínvonalának további növelése érdekében – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. A program első pontja a „Fókuszban a noszvaji családok”.

HMM_0106
Szabó Péter maradt Noszvaj polgármestere
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

–  A képzési közszolgáltatások infrastrukturális alapjait megteremtettük a 2 csoportos bölcsőde felépítésével és az óvodabővítéssel. Innentől célom, hogy a családok helybeni kikapcsolódásának lehetőségeit növeljük. Ennek színteréül épül fel a Sport- és szabadidőparkunk, jön létre a közösségi ház a Sport utcán, vagy újul meg az Attila-forrás tava és környéke – számolt be a település vezetője. Másodikként az utak minőségének javítását tűzte ki célul, az elmúlt 5 évben 7 kilométer utat újítottak fel.

– Cél az Eger-Noszvaj közötti út felújításának elérése! Új járdát építünk a Dobó utcára és a Deák Ferenc utcára a Csendülőtől a Református temetőig! Felújítjuk a Vörösmarty utat. Vízelvezető árok rekonstrukciókat tervezünk. Új buszmegállókat építünk. Útjainkat folyamatosan karbantartjuk – részletezte.

Noszvaj lassú turizmusa a megélhetést is jelenti

Harmadrészt a turizmus, mint a helyi gazdaság motorja áll a program fontos pontjai között.

– Célom a Mátyás-téri skanzen megvalósítása a ciklus végére, ahol a fenntartható turizmus jegyében a régmúlt helyi hagyományait szeretnénk bemutatni (az aszalás, borkészítés, hátifonás, kőfaragás, és egyéb népi kismesterségek, a régi noszvaji ételek/sütemények sütésének bemutatása). Emellett cél a dél-bükki kerékpárútra való rácsatlakozás Szomolya határánál – ismertette.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában