Fejlesztés

1 órája

Speciális játszóteret kapott a Szalaparti EGYMI + fotók

Peciális játszóteret adtak át. A különleges elemeket és a kivitezelést pályázat és adomány is segítette.

Szabadi Martina Laura

Új, speciális játszóteret hoztak létre az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Kollégiumban, ahol a gyermekek együtt játszhatnak. Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője elmondta, az utóbbi időben jócskán nőtt a gyógypedagógiai nevelésre szorulók száma.

Új játszóteret adtak át a SZalaparti EGYMI-ben
Új játszóteret adtak át a SZalaparti EGYMI-ben
Forrás: Gál Gábor/Heve Megyei Hírlap

– Néhány éve elindult egy szakmai program, amely egy komplex gyógypedagógiai intézmény létrehozását célozza, ahol megfelelő oktatásban, ellátásban részesülhetnek a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók és az enyhén sérült gyermekek is. A program egyik fontos eleme egy autista általános iskola és centrum létrehozása amely az Egri Arany János Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban valósul meg – ismertette.

Hozzátette, a megfelelő infrastruktúra kialakítása az intézményekben pályázati és költségvetési forrásból, adományból valósul meg, ahogy ez a játszótér esetében is történt amely 71 millió forintból valóslt meg a kivitelezéssel, tereprendezéssel és az eszközök beszerzésével együtt. A Rotary Club Eger pedig egy speciális nevelési igényű gyermekeknek is alkalmas forgóhintát adományozott. Az egyéb elemek EFOP pályázatból valósultak meg. Arról is beszélt, hogy átjárási lehetőséget is kialakítottak egy kapun keresztül a szomszédos szociális intézménybe, s jól haladnak a komplex gyógypedagógiai intézmények megvalósítása felé.

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője méltatta az intézmény dolgozóinak emberfeletti munkáját, mély szakmai elkötelezettségét.

 – A tankerület vezetői igazán előremutató dolgot vállaltak fel azzal, hogy integrálják az elkülönülő nevelés igényű gyermekeket az ép értelmű autistától a súlyos fogyatékossággal élőkig. Minderre egészen az óvodától a szakképzésig igyekeznek lehetőséget biztosítani. A dolgozók hivatása a hátrányos helyzetűek segítése, oktatása, hogy megállják a helyüket az életben – fogalmazott, majd hozzátette, a civil szervezetek támogatása is rendkívül fontos mindebben.

Dávid Mária, a Rotary elnöke elmondta, a világ egyik legnagyobb jótékonysági szervezetének egri csoportja is igyekszik élen járni a jószolgálati munkában. Minden évben köznevelési intézményeket támogatnak, a 2023-as Patakparty Kacsaparty bevételéből finanszírozták a játszótéri elemet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában