Galyasné Dósa Katalin szerint nagy az igény falujukban az összefogásra, fejlődésre

Podcastünkben a – Fidesz-KDNP színeiben indulva – Szihalmon polgármesteri címet szerzett Galyasné Dósa Katalint kérdezzük arról, hogy szerinte mindek köszönheti választási sikerét, hogyan kezdte meg a testület a munkát, illetve milyen programokra invitálják az érdeklődőket októberben.

Sike Sándor

Galyasné Dózsa Katalin, Szihalom polgármestere

Forrás: Beküldött fotó

A beszélgetésből kiderül, hogy már maga az ünnepélyes eskütétel, a testület megalakulása is rendhagyó volt. Rendhagyó abban az értelemben, hogy nagyon szép ünnepséget szerveztek erre az alkalomra. Részt vett és beszédet is mondott az alakuló ülésen dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Szó esik a podcastben annak okáról is, hogy az október 1-jei Idősek Világnapján miért nem tudták köszönteni a szépkorúakat. A régi vezetés már nem szervezte meg, az új jogosultságai pedig október elsejétől léptek életbe. Ugyanakkor ezt a hiányosságot olyan módon pótolják, hogy – az immár 14 éves múltra visszatekintő – Civil Expo Szihalom rendezvényével részben összekapcsolják a szihalmi szépkorúak köszöntését.

A Civil Expo egyébként idén is nagyszabásúnak ígérkezik, hiszen a kiállítók száma meghaladja az ötvenet. S bár a rendezvény a településükön zajlik, nagyon sok érdeklődőre számítanak részben Füzesabonyból, illetve más településekről.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában