Régiós találkozó

2 órája

Találkozott Heves, BAZ és Nógrád közgyűlési elnöke

Hangsúlyozták az összefogás fontosságát.

Heol.hu

Csuhány Bence, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke csütörtökön Egerben, a vármegyeházán találkozott Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegye közgyűlési elnökeivel, alelnökeivel – tudatták közleményben. Heves vármegyét az elnök mellett Tóth Csaba, alelnök, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét Bánné dr. Gál Boglárka elnök, Dankó Dénes és Balla Éva alelnök, Nógrád vármegyét Skuczi Nándor, elnök, Barna János, dr. Becsó Károly és dr. Bablena Ferenc István alelnök képviselte.

A jelenlévők a jövőbeli együttműködésről és közös célokról egyeztettek. A megbeszélés során a résztvevők hangsúlyozták az összefogás fontosságát a térség gazdasági és infrastrukturális fejlesztését érintő projektek terén. A találkozó célja az volt, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat az Észak-Magyarországi vármegyék között, és közös, összehangolt munkával segítsék a vármegyei önkormányzatok koordinálásával jelenleg is folyamatban lévő, illetve később induló projekteket.

Megegyeztek abban, hogy a jó gyakorlatok megosztása és a rendszeres tapasztalatcsere a térségben élőket érintő fejlesztések hatékonyabbá tételét szolgálja. Az egyeztetésen szó esett arról, hogy bár Észak-Magyarország számos kihívással küzd, az elmúlt időszakban folyamatosan valósultak meg a nagy beruházások mellett olyan kisebb léptékű, ám a vidéki életet könnyebbé, a kistelepüléseket élhetőbbé tévő fejlesztések, – főként az alapellátást szolgáló intézmények energetikai korszerűsítése, útépítések, munkahelyteremtő ipari és turisztikai beruházások – melyek megvalósítását a vármegyék fogták össze.

Csuhány Bence kiemelte: közösen dolgoznak azért, hogy a térség lakói, vállalkozásai véleményét, javaslatait közvetítsék a megfelelő döntéshozó szervek, illetve a kormány felé.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában