Jegyzet

2 órája

Útravaló

Kaland volt számomra ez a negyven év

Barta Katalin

Soha ne légy újságíró, és ne törekedj erre a hivatásra, ha nincs benned elég kíváncsiság! Az újságíró abból él, hogy kérdez. Mindent, mindenkitől, mindenről. Lényege a nyitottság, a be- és elfogadás képessége. Ha ehhez társul némi stiláris készség és a helyesírás alapvető kritériumának ismerete, akkor vágj bele! Próbálkozz! 

Manapság sokan sokfélét gondolnak az újságírókról. Mondják, negyedik hatalmi ág, propagandisták, vagy hazaárulók gyülekezete. Hitük, világnézetük szerint sütik rá a bélyeget a hírmondóra. Negyven évet töltöttem az egykori Népújság, majd Heves Megyei Hírlap, s a heol.hu portál újságírójaként. Sokszor egyszerű robotosként, s ritkán felemelő sorsok krónikásaként, különleges emberek társaságában. Kaland volt ez a negyven év, olyan szédítő utazás, amelynek végén elfárad az ember, s csak egy kis csendre vágyik. Nem reméltem, de megadatott a nyugdíjas lét kegyelme. 

Köszönöm minden olvasónak, aki valaha időt szánt arra, hogy elolvassa egy-egy írásomat! Köszönöm a hiteles informátorok segítségét, akik segítettek abban, hogy az írott szónak súlya, értelme és néha fénye legyen! 
Köszönöm az egykori és mostani kollégáimnak, hogy én is megtapasztalhattam: „egyedül nem megy...” Minden értelmes és érdemes munkához kell egy csapat! Ha mégis ezt a szakmát választanád, az sem árt, ha ismered e szavak jelentését: empátia, szolidaritás, alázat, humor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában