A találkozás öröme

3 órája

A verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud? rekordszámú résztvevővel zajlott

Több mint 50 egyéni fellépő, illetve csoport műsorát láthatta a közönség a legváltozatosabb műfajokban. A verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud? valójában nem verseny, sokkal inkább a találkozás öröme.

Szabó István

Szombaton az októberben hagyományos verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud?-ra gyűltek össze vármegyénk idősei. A Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége és Verpelét önkormányzata közös szervezésében A tehetség kortalan szlogennel meghirdetett rendezvényen rekordszámú, több mint 50 egyéni fellépő, illetve csoport jelezte indulását. Farkas Attila, a vármegyei nyugdíjas szövetség elnöke arról beszélt a rendezvényen, hogy Verpelét és a közösségi ház vezetése már 29. éve biztosítja a helyszínt és a technikai feltételeket a Ki Mit Tud?-ra.

Ismét remek volt a hangulat a verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud?
Ismét remek volt a hangulat a verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud?
Forrás:  Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– A gondolat, hogy legyen a nyugdíjasoknak egy ilyen programja, igen elfogadottá vált. A kezdeti időkben nonstop zajlottak a fellépések, sokszor késő estig tartottak. Mára már szerkesztett programon mutatkozhatnak be a fellépők. Kórusok, népdalkörök, tánccsoportok, szólótáncosok, hangszeresek, versmondók, és színjátszó csoportok váltják egymást a színpadon. A sokszínűség, a baráti elismerés, a taps biztosítja a jó hangulatot, az együtt töltött órák felejthetetlen emlékét. A nyugdíjas Ki Mit Tud? igen népszerű. Szövetségünk tagjai itt tét nélkül, a zsűri szigora nélkül mutatják be tudásukat, és élvezik egymás műsorát. A Heves vármegyei nyugdíjas csoportok minden évben várják ezt a rendezvényt, és készülnek a fellépésre. Örülünk, hogy újra találkozhatunk. Vannak, akik barátként, kísérőként vannak jelen a rendezvényen, érdeklődve figyelik a produkciókat, együtt örülnek a sikereknek. Felemelő érzés, amikor daltól hangos a terem, mert a közönség együtt énekel az előadóval, s adott esetben a nézőtér pillanatok alatt táncparketté alakul át. Verpelét kedves helyszín a számunkra, mert a szövetségünk kulturális munkájának a bölcsője a város. A tánc, a színjátszás, az éneklés, a versmondás magas színvonalú előadása az utánpótlás biztosításának is fontos színhelye. A fellépők szebbnél szebb ruhákban, a településük népviseletében jelentek meg. A résztvevők élvezik a műsorokat, felszabadultan mosolyognak, nevetnek és kikapcsolódnak – részletezte Farkas Attila.

A rendezvényen résztvevőket Farkas Sándor, Verpelét polgármestere is köszöntötte.

– Ez a rendezvény egy év híján 30 esztendeje él. Ez idő alatt már, sajnos, sokan itt hagytak bennünket, akik a kezdeteknél velünk voltak, másoknak az egészségi állapota nem teszi már lehetővé a személyes részvételt. Azon gondolkodtam, vajon mi lehet az a csodálatos ok, mi a varázsa az eseménynek, ami miatt mégis minden évben ugyanolyan sokan eljönnek a verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud?-ra. Ennek az lehet az oka, hogy önök egy élet munkája után most végre kihasználhatják, hogy lehetőség szerint minden rendezvényre elmenjenek. Erre korábban a napi tennivalók mellett nyilván kevesebb idejük volt. A családdal ugyanúgy foglalkoznak továbbra is, de jut idő a szórakozásra is. A frissen nyugdíjba vonultak így mindig pótolják az eltávozottakat. Ettől nagyobb öröm, nekünk, a rendezvény házigazdáinak sincs. Bízom benne, hogy jövőre a 30. verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud?-on valamennyiükkel találkozunk – intézte szavait a közönséghez Farkas Sándor.

A verpeléti nyugdíjas eseménynek több mint ötven fellépője volt

A verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud? bevezetőjeként a házigazda Tarnamenti Dalkör helyi dalcsokorral dobta fel a már addig is remek hangulatot. Ezután Tilcsik István volt sarudi polgármester, előadóművész, majd a verpeléti Szenior Örömtánc csapata következtek. Rajtuk kívül a 48 versenyprogramban 11 kórus és népdalkör, 5 tánccsoport, egy szólótáncos, 20 szólóénekes, 6 versmondó lépett fel, és 5 humoros jelenet kacagtatta meg a nézőket. Fellépők nemcsak Heves vármegyéből – Aldebrő, Atkár, Domoszló, Eger, Egerszalók, Felsőtárkány, Gyöngyös, Heves, Kisnána, Kompolt, Nagyréde, Nagyút, Mezőszemere, Recsk, Tenk, Vámosgyörk – érkeztek, de Nyíregyházáról és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tibolddarócról is.

Farkas Attila köszönetet mondott a rendezvény 250 résztvevőjének, akik ezt a napot vidámsággal, gyönyörű dallamokkal, művészi előadással tették emlékezetessé. Az elnök kifejezte a reményét, hogy a vármegyei nyugdíjas szövetség rendezvényei az elkövetkező években is sok szép találkozást nyújtanak majd a résztvevőknek. A verpeléti nyugdíjas Ki Mit Tud? a Nyugdíjas dal közös eléneklésével fejeződött be. Az eseményre délután Horváth László országgyűlési képviselő is ellátogatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában