Heol.hu Videó

2023.06.19. 11:35

A padlásra költözik az egri Harlekin Bábszínház társulata egy bemutató erejéig + videó

Hamarosan valami nagyon egyedit láthat Egerben a közönség.

M. H.

Bemutatót is tartottak a darabból

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Harlekin Bábszínház különleges előadással készül, többek között erről is beszéltek a hétfői sajtótájékoztatón. Szűcs Réka, az intézmény igazgatója előbb azonban a 10. Színházi Olimpiáról, s az azon belül megszervezett Bábművészeti Világtalálkozóról szólt. Mint mondta, a találkozó a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával valósult meg, s ezzel több évtizedes hiányt pótoltak.

– Egerben április 18-án nyitottuk meg a programsorozatot, s a három hónap alatt műfajilag sokszínű repertoárt tekinthetett meg a közönség. Volt vásári bábjáték, bohócshow, gólyalábasok, s helyett adtunk egy workshopnak is, melyen kilenc bábművészünk lépett fel. Érkeztek hozzánk külföldi vendégek is, valamint határon túli alkotók is – mondta. Hozzátette, ebben a három hónapban 24 előadással készültek.

– Viszont a világtalálkozónak még mindig nincs vége, hátra van még a záró program, június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján az egri várban várjuk az érdeklődőket. Lesz egyebek mellett marionett show és tűzzsonglőr bemutató is, de napközben menetszínházzal kedveskedünk a közönségnek. S ezzel a nappal nyitjuk meg a Harlekin Nyarat – részletezte.

Mint mondta, a teátrum életében ez újdonság, de fontosnak tartotta, hogy az egriek mellett az Egerbe érkezők is találkozzanak a társulattal.
 – A Harlekin Nyár június 24-től július végéig tart, tehát kitoljuk az évadunkat. Ezt még kísérleti jellegű, de szeretném, ha később ebből tradíció lehetne. Idén az egri várban, a Harlekin Bábszínházban és annak udvarán tekinthetőek meg az előadások. Két új bemutatóval is készülünk. Az egyik a Kalózmese, ez egy interaktív zenés játék lesz. A másikat június 30-án mutatjuk be, ez A padlás – mondta.

Kiemelte, országszerte több színházban bemutatták már A padlás című musicalt, de ilyen formában, mint amire az egri bábosok készülnek, még nem.

– Kevert technikával dolgozunk, lesznek élő szereplők, és bábok. Nem csak a műfaj újító jellegű ebben a darabban, hanem, hanem maga a bábtechnikánk is, ugyanis ilyen technikával mi még nem dolgoztunk itt a Harlekinben, sőt a világon sem elterjedt, így minden szempontból egyedülálló produkciót láthatnak június 30-án – hangsúlyozta. Ezt követően bemutatkoztak a bábok, s a népszerű musical egy egy rövid részletével kedveskedett a társulat a sajtótájékoztató résztvevőinek.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában