Labdarúgás

2024.07.16. 20:48

Eger SE: a nyári első siker Gyöngyösön született

A tavasszal még NB III.-as Gyöngyösi AK csapata nyári első edzőmeccsén az Eger SE gárdáját látta vendégül. A kedd esti hatgólos párharcot a vendégek nyerték.

Bódi Csaba

Major Ernő (pirosban) is egri társai kétgólos győzelemmel zárták a gyöngyösi fellépést

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyösi AK kapuját Tuza Bálint Zoltán védte, a Maklárról igazolt 21 éves kapus Tóth Bálint Kristóf (Füzesabonyi SC-Erőss őt) helyére érkezett a zöld-fehérekhez. Az immár Papp Tamás és Nagy-György Gábor vezette mátraaljaiak kezdőcsapatában szerepelt Horváth Viktor is, a 35 éves, gyöngyösi nevelésű futballista ezúttal Gyöngyöshalászról tért vissza a GYAK-hoz. Örvendetes módon a hazaiaknál újra pályára léphetett a sérülés után felépült Márkus Marcell, aki teljes értékű játékosként óriási erősítésnek számít majd.

Egri részről még le nem igazolt labdarúgóként Kozma Bence (DVSC II.) ismét megmutathatta a tudását, ahogy azt tehette a Szolnoki MÁV ellen. Távozott azonban az alapembernek számító Juhász Gergő. A 22 éves, egri nevelésű védő Géringer Tamással együtt rábólintott a feljutást célul kitűző Tiszakécske ajánlatára, így három év múltán búcsút int a piros-kékeknek.

Az erőteljes fiatalításon átmenő egriek gyöngyösi teljesítményével kapcsolatban kiemelendő a négy szerzett gól, továbbá az első győzelem ténye, amelyet hat vereség előzött meg. A bajnoki főpróbát szombaton a Monort fogadva tartja Simon Antal együttese.

Felkészülési mérkőzésen:

GYÖNGYÖSI AK–EGER SE 2–4 (1–1)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Derda József (Orosz F., ifj. Kelemen A.).
GYAK: Tuza – Uram, Forgó, Horváth V., Szentannai, Babarcsik, Timon, Nádudvari, Czinkóczi, Nagy-György B., Sándor. Csereként: Vernyik D. (kapus), Majoros, Márkus, Tóth L., Dudás, Kozma G., Tóth Zs. Edzők: Papp Tamás és Nagy-György Gábor. 
EGER: Bukrán – Valkay, Debreczeni, Kis-Orosz, Hamar, Balázs, Zvara, Farkas G., Kozma B., Sós, Major. Csereként: Racsek (kapus), Barta Cs., Németh G., Kelemen, Koczka, Hegyi, Berecz. Vezetőedző: Simon Antal.
GÓL: Szentannai (57.), Kozma G. (81.), ill. Kis-Orosz (45.), Sós (71.), Koczka (77.), Hegyi (80.).

Az Eger SE nyári felkészülési mérkőzései

JÚNIUS 
26., szerda, 18.00: DVTK–Eger SE 2–0
29., szombat, 10.30: Kazincbarcika SC–Eger SE 1–0

JÚLIUS
3., szerda, 18.00: Eger SE–Martfűi LSE 1–2
6., szombat, 11.00: Eger SE–DVSC II. 1–2
10., szerda, 17.00: Vasas FC II.–Eger SE 3–1
13., szombat, 11.00: Eger SE–Szolnoki MÁV FC 0–3
16., kedd, 18.00: Gyöngyösi AK–Eger SE 2–4
20., szombat, 11.00: Eger SE–Monor SE (Szentmarjay stadion)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában