Díjlovaglás

2024.07.21. 15:04

Első lett Ügyfél a szilvásváradi versenyen

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság saját tenyésztésű lova is remekelt a versenyen.

Heol.hu

Július 6–7. között rendezték meg a szilvásváradi nemzeti és Borsod-Abaúj Zemplén vármegyei díjugrató bajnokság döntője, melyen Ökrös Krisztina kolléganőnk is indult Furioso-87 Ügyfél nevű tenyészménünk nyergében – számolt be Facebook-oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Mint írták honlapjukon is, a verseny két napján 80-85 cm felkészítő és 90 cm felkészítő nyitott versenyszámokban indult a páros. Ezeket a versenyszámokat alapvetően az amatőr és kezdő lovasok, valamint lovaik számára rendezték. 

A részvételt azért tartottuk fontosnak, mert egyrészt kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy Ügyfél nevű lovunkat – amelynek ez volt az első díjugrató versenye – kipróbáljuk versenyszituációban, másrészt – mivel Ügyfél a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság saját tenyésztésű ménje – információkat gyűjthessünk a ló teljesítőképességéről, ezáltal a tenyésztői munkáról – fogalmaztak.

 A verseny első napján 80-85 cm felkészítő versenyszámban, nyitott kategóriában Ökrös Krisztina 0 hibaponttal, a legjobb idővel az 1. helyen végzett. A második napon 90 cm felkészítő versenyszámban, nyitott kategóriában szintén sikerült egy hibátlan pályát teljesítenie a párosnak.

–  Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az első olyan díjugrató versenyen, amin már az Igazgatóság saját tenyésztésű ménjével tudtunk indulni, ilyen szép eredmények születtek. Gratulálunk a párosnak! – emelte ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A versenyről portálunkon is beszámoltunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában