Futsal

2024.08.21. 14:36

Energia SC: megerősödve várják az NB II.-es nyitányt

Annak ellenére, hogy a 2023/24-es szezonban a pályán nem sikerült kiharcolni az NB II.-es tagság meghosszabbítását, továbbra is a sportág második vonalában szerepelhet az Energia SC Gyöngyös férfi csapata.

Sike Károly

Volyák Péter (középen) elköszönt a gyöngyösiektől

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Megvolt a koncepció arra is, ha az NB III.-ba sorolják a csapatot, de örömmel vettük a Magyar Labdarúgó-szövetség Versenybizottsága által tett felkérést, s tele bizonyítási vággyal mondtunk igent a további NB II.-es szereplésre – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Berkes László. – Tanulva a múltbéli hibákból szigorúbb házirendet dolgoztunk ki a játékosok számára, ami bízom benne, hogy egységet teremt az öltözőben.
Arra a kérdésre, hogy a játékoskeret megerősítésére milyen erőfeszítéseket tettek a szakember így válaszolt:

– Giák Tamás, Titkó Gergő, Nagy Péter, Nagy József, Gera Dániel, Benke Norbert és Király Viktor is újként csatlakozik a csapathoz. Ők mindannyian abból a DKV Industry Borsod együtteséből érkeznek, amely júliusban ezüstérmet szerzett Hajdúszoboszlón rendezett országos socca bajnokság nagydöntőjében – folytatta Berkes László.

 – Magam is tagja vagyok ennek a Kun Imre vezette gárdának, amellyel igyekszünk szorosabbra fűzni a viszonyt. Az egyetlen távozó Volyák Péter, aki még azelőtt állapodott meg a Tiszaföldvárral, hogy eldölt volna milyen osztályban indulunk. A megerősített gárdával egyértelműen a felsőházba jutást tűztük ki célul, amit szeretnénk több közös gyakorlással is elősegíteni.
Az NB II.-es küzdelmek szeptember 16-án kezdődnek. Az Energia SC a nyitányon a tavalyi bajnok Tiszaföldvár SE együttesét fogadja.

A férfi NB II. Keleti csoportjának 2024/25-ös mezőnye
Csenger Futsal, Energia SC Gyöngyös, Kincsem Lovaspark Futsal, Kolorcity Kazincbarcika-PSE, Maglódi TC, MEAFC-Miskolc, NNC Frogs Futsal Club, Nyírség FC, Tiszaföldvár SE, VS Dunakeszi

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában