Labdarúgás

2024.08.29. 13:06

Füzesabonyi SC-Erőss út: az új vezetőedző legutóbb NB II.-es csapatot irányított

Az NB III. Északkeleti csoportjának 5. fordulójában elszenvedett vereség után felajánlotta a lemondását a Füzesabonyi SC-Erőss út csapatának vezetőedzője, Bódis Barna.

Bódi Csaba

Már nem Bódis Barna irányítja az FSC csapatát

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az FSC vezetése a mai napon elfogadta a lemondást, a csütörtöki edzést már új szakember vezényli Füzesabonyban.

– Megvolt a türelem és a bizalom az edző iránt, így a magunk részéről még nem változatattunk volna – mondta a Füzesabonyi SC-Erőss út névadó szponzora, Erőss Róbert. 

– Bódis Barnának óriási köszönettel tartozuk, irányításával történelmi siker részesei lehetett a csapat azzal, hogy 32 év múltán a klub visszatért az NB III.-ba, és a Magyar Kupában is már a 3. fordulót várhatjuk az országos táblán.  Igazi barátot ismerhettünk meg a személyében és ez nem szakad meg, csak a szakmai kapcsolat ért most véget. Sok sikert kívánunk neki edzőként és a magánéletben egyaránt.

Bódis Barna 2023. telén Nagy Endrétől vette át a FSC irányítását, amely gárdával a 2022/23-es évben ezüstérmet szerzett a Heves vármegyei I. osztályban, a 2023/24-es idényben pedig bajnoki címet nyert az együttessel. Mivel a Monostorpályi elleni az NB III.-as osztályozót is sikerrel vette a társulat, így a sárga-kékek feljutottak az NB III.-ba. A harmadosztály Északkeleti csoportjának első mérkőzését azonban elveszítette az abonyi legénység, amely jelenleg pont nélkül sereghajtó a 16-os mezőnyben. A Füzesabonyi SC-Erőss út vezetése Nagy Csaba elnökkel az élen, azóta már megnevezte a távozó tréner utódját.

– A csütörtöki edzést már Jeney Gyula irányítja, a nógrádi illetőségű szakemberrel állapodtunk meg a folytatásról, amely elsőként vasárnap 11 órától nyíregyházi fellépést jelent – tette hozzá Erőss Róbert.

A 46 éves Jeney Gyula legutóbb az NB II.-ből kiesett BFC Siófok csapatát gardírozta. Előzőleg az FC Ajka vezetőedzőjeként a 2022/2023-as idényben bronzéremig vezette a zöld-fehéreket, ahol öt és fél évet tevékenykedett, kezdetben Kis Károly segítőjeként.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában