Birkózás

2024.09.02. 19:33

Az Eb-bronz után a vb-n is éremért küzd az egri birkózó

Csütörtökön – és remélhetőleg pénteken – lép szőnyegre Osváth-Nagy Noémi a Spanyolországban zajló U20-as világbajnokságon. Az Egri VSI-KIMBA birkózójának ebben a korosztályban ez lesz az utolsó világeseménye.

Sike Károly

Osváth-Nagy Noémi csütörtökön kezdi meg szereplését az U20-as vb-n

Forrás: MBSZ

Az idei újvidéki Európa-bajnokságon bronzérmes Osváth-Nagy Noémi a 72 kilogrammosok mezőnyében méreti meg magát. A Pontevedrában a tizenhétfős magyar csapattól három-négy érmet vár a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója, Bácsi Péter. A vb-n hat-hat kötöttfogású és női, valamint öt szabadfogású sportoló képviseli a magyar színeket.

– Ha végignézünk a névsoron, láthatjuk, jó csapat a miénk. A tizenhét indulónkból mindössze két olyan sportolónk van, aki eddig nem nyert érmet világversenyen, és összesen kilencen álltak már vb-dobogón. 

Ennek okán mondhatom, hogy picit magasabbak lehetnek az elvárásaink, mint az U17-es vb előtt, amelyen két-három érmet reméltem. Ezzel ugyan valamivel fölé lőttem, de a gyerekek teljesítményére nem lehet panasz – osztotta meg Bácsi Péter a szövetség honlapján. 

Pontevedrában a kötöttfogásúak kezdik a versenyt, őket követik a hölgyek, majd a szabadfogásúak.

– Egyik szakágunk sem gyenge – folytatta Bácsi. – A női csapattól várhatjuk a legjobb eredményeket, egy lányt leszámítva mindenki szerzett már világbajnoki érmet. Regnáló vb-győztesünk is van, Elekes Enikő személyében.

A női birkózás programja
Szerda-csütörtök. 50 kg: nincs magyar induló. 55 kg: nincs magyar induló. 59 kg: Borsos Viktória (KNSI-KIMBA), 68 kg: nincs magyar induló. 76 kg: Nyikos Veronika (DKSE-KIMBA). 
Csütörtök-péntek. 53 kg: Kapuvári Liliána (UTE-KIMBA), 57 kg: Terék Gerda (Csepel TC-KIMBA), 62 kg: nincs magyar induló. 65 kg: Elekes Enikő (Csepel TC-KIMBA), 72 kg: Osváth-Nagy Noémi (Egri VSI-KIMBA) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában