Heol.hu Videó

2024.09.10. 06:53

Dobrovitz József bízik abban, hogy évente lesz világkupa verseny Szilvásváradon

A magyar csapat ötödik helyen zárta a hazai négyesfogathajtó világbajnokságot. A legeredményesebb hazai versenyző Dobrovitz József volt, aki szerint fogata az idei legjobb teljesítményét hozta.

Tóth Balázs

Dobrovitz József szerint a 2004-es kecskeméti négyesfogathajtó világbajnoksághoz hasonló volt a 2024-es szilvásváradi Ineos FEI négyesfogathajtó világbajnokság hangulata. Ugyanolyan volt az atmoszféra, a közönség, lelkes a szurkolótábor.

Dobrovitz József a szilvásváradi nágyesfogathajtó világbajnokság megnyitó ünnepségén
Dobrovitz József a szilvásváradi nágyesfogathajtó világbajnokság megnyitó ünnepségén
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

- Felemelő érzés volt behajtani az arénába, a maratonpályára, a díjhajtásból kihajtani a stadionból, fantasztikus volt, tudta ugyanazt, mint a 2004-es világbajnokság. A lovaim nagyon jól teljesítettek. Talán az akadályhajtásban az egyik első lovam kicsit hibázott, ahogyan a dobogóra felhajtottam, ott időt vesztettem, ezért nem sikerült a teljesen hibátlan pálya. Verőhibám nem volt, de az időből kicsit kicsúsztunk. Boldog vagyok, örülök, köszönjük a szurkolást – értékelt Dobrovitz József, aki egyéniben a tizenharmadik, csapatban ötödik helyen zárt.

A rutinos versenyző a fia világbajnokságával is elégedett, maratonon ő volt a legjobb magyar, akadályhajtásban pedig ő jött utána 1-1,5 pontra, neki is egész jól összeállt a fogata.

- Egész évben azon dolgoztunk mindkét fogattal, hogy a vébére hozzák s legjobb teljesítményt, s ez sikerült – mondta Dobrovitz József.

Szerinte az élmezőny és a magyar fogatok között nem azzal van probléma, mennyi fejlődött a sportág többi résztvevője, vagy éppen nem fejlődött, hanem a legjobbak szponzorációs háttere sokkal magasabb, hozzájuk képest a magyarok csak hobbihajtók támogatók szempontjából.

- Meg kell küzdenünk minden nap, hogy holnap odébb lépjünk, nekik pedig szponzorok biztosítják, főleg az élmezőnynek, hogy itt lehessenek és akár nyerhessenek. Nekünk az első 10-15. helyezés felér egy dobogóval ahhoz képest, mi áll mögöttünk, hiszen nincs olyan hátterünk, mint nekik van – taglalta a legfőbb különbséget Dobrovitz József.

A versenyző bízik benne, hogy Szilvásvárad folytatja a versenyhelyszín biztosítását. A község a következő 1-2 éven belül legfeljebb kettesfogathajtó világeseményt rendezhetne, de bízik benne hogy lesz itt minden évben világkupa, esetleg a legmagasabb szintű CAIO verseny. Erre eljönnek a külföldiek, s itt lesznek ők is, szeretnének velük megmérkőzni. Szilvásvárad fantasztikus helyszín, bízik benne, a jövőben is támogatni fogja a fogatsportot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában