Labdarúgás

2 órája

FC Hatvan–Füzesabony SC-Erőss út: ilyen párosítás még nem volt az NB III.-ban

Először játszik egymással az NB III.-ban az FC Hatvan és a Füzesabony SC-Erőss út csapata. A harmadosztályú közös múlt hiánya vajmi keveset számít a párharcban, azonban a szoros mezőny miatt a győzelemért járó három pont sokat javíthat a meccset megnyerő gárda helyezésén.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

A Heves vármegyei rangadót az NB III. Északkeleti csoportjának 13. fordulójában övezi kiemelt figyelem.

Vasárnap, 13.00:

FC HATVAN (11.)–FÜZESABONY SC-ERŐSS ÚT (16.)
Hatvan, Népkert Sporttelep. V.: Bálint Dániel (Szabó F., Sz., Vilmányi).

– Rendre jó mérkőzéseket játszunk, amelyeken helyzeteket alakítunk ki, de azokat többnyire nem tudjuk értékesíteni – mondta a hatvaniak vezetőedzője, Zoran Szpisljak. – Ezek javítható hibák és azon dolgozunk, hogy ezen a téren rövid távon előremutató változás következzen be. 

Ahhoz képest, hogy nyáron mennyien jöttek és mentek a keretből, remek az összetartás a csapaton belül, ez pedig átsegíthet bennünket a problémákon.

A Füzesabony esetében nem a tabellával foglalkozunk, nem azt nézzük, hogy újonc gárdáról van szó, hanem arra koncentrálunk, hogy maximálisan odaadással futballozva hozzuk ki magunkból a legjobbat és legtöbbet.

A házigazdák térdsérülés miatt nem számíthatnak Mundi Zoltánra, míg Czibolya Gábor a Tiszaújvárosban egy héttel ezelőtt elszenvedett állkapocscsonttörésből adódóan kényszerül a lelátóra.

A Füzesabony SC-Erőss út együttese az eddig idegenben lejátszott öt mérkőzésen négy pontot szerzett, annyit, mint a hazai pályán rendezett hét összecsapás során. Az újonc gárda szakvezetője azonban inkább a jövővel foglalkozik.

– Nem azt kell nézni, hogy kivel játszunk, hanem arra összpontosítani, hogy megnyerjük az adott meccset – közölte Jeney Gyula. 

– Tudjuk, hogy vármegyei rangadó következik, ám Hatvanban is csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy legyőzzük a hazaiakat. 

A csapat képes erre, ám ehhez át kell lépni a gárdának a saját árnyékát. Párharcokban bővelkedő, küzdelmes mérkőzésre számítok, igazi ki-ki meccsre, ahol az adott napi forma dönthet.
Az FSC keretéből továbbra is hiányzik Oláh Balázs, a többiek rendelkezésre állnak.

Emlékezés Erőss Róbertre

A vendéglátók beharangozója szerint a mérkőzésen megemlékeznek majd a füzesabonyiak névadó szponzoráról, a szeptember 30-án tragikus hirtelenséggel, 44 éves korában elhunyt Erőss Róbertről, aki kiváló kapcsolatot ápolt a hatvaniakkal.

EGER SE (6.)–DEBRECENI EAC (1.)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion. V.: Práth Dávid (Punyi, Benkő).

Az ősszel hazai pályán még veretlen (öt meccsen három győzelem és két döntetlen) egriek nagy feladat előtt állnak. Az éllovas DEAC bizonyítottan jó csapat, ám nem verhetetlen, ahogy ezt előbb a Karcag (2–0), majd az FC Hatvan (1–0) is megmutatta. Az utóbbi három mérkőzésén egyaránt döntetlent elért ESE (2–2, 2–2, 0–0) abban az esetben tudna tapadni az élmezőnyhöz, ha az egyetemisták ellen megszerezné a győzelmet.

Ebben jelentős szerep hárulhat az Északkeleti csoport góllövőlistáját vezető Tóth Levente Milánra.

 A ballábas csatár eddig kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Fontos lenne továbbá, hogy a többiek is 27 éves társuk után eredjenek, mert ugyan a gólszerzés édes teher, de ezt senki sem cipelheti egyedül formaingadozás nélkül.

A klubvezetés döntése értelmében az Eger SE–DEAC mérkőzést a nézők ingyen tekinthetik meg a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

A további program

VASÁRNAP
11.00: DVTK II.–Mátészalka
11.00: Kisvárda II.–Putnok
11.00: DVSC II.–Tiszaújváros
13.00: Karcag–Cigánd
13.00: Tiszafüred–Nyíregyháza II.
13.00: SBTC–Sényő

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában