Elismerés

3 órája

Izlandon vett át oklevelet a Bükk-vidék Geopark

A geoparkot Rónai Kálmánné igazgató, Dudás György általános igazgatóhelyettes, Hegyi Tünde gazdasági igazgatóhelyettes, Megyeri Balázs és dr. Kereskényi Erika geopark szakmenedzserek képviselték.

Heol.hu

Izlandon vett át oklevelet a Bükk-vidék Geopark

Forrás: bukkvidekgeopark.com

Október 2-3-án tartották Reykjanesbærban a 17. Európai Geoparkok Konferenciáját, a Rejkjanes UNESCO Globális Geopark szervezésében. A konferencia ünnepélyes záróünnepségén adták át az okleveleket az újonnan csatlakozott 18 európai geoparknak, közöttük a Bükk-vidék Geoparknak is – írja a geopark oldalán.

A geoparkot Rónai Kálmánné igazgató, Dudás György általános igazgatóhelyettes, Hegyi Tünde gazdasági igazgatóhelyettes, Megyeri Balázs és dr. Kereskényi Erika geopark szakmenedzserek képviselték a geopark munkaszervezetéből.

A konferencián a geopark két szakmenedzsere, Megyeri Balázs és dr. Kereskényi Erika is előadást tartott. Megyeri Balázs a geoparkunk rövid földtani bemutatását követően, eddigi főbb megvalósult eseményeiket, projektjeiket, majd a jövőre vonatkozó stratégiai irányelveket vázolta fel a hallgatóságnak. Dr. Kereskényi Erika a geopark területén található csiszolt kőeszközök archeometriai kutatásáról, annak szellemi, kulturális örökségéről, geodiverzitásáról, ősi kereskedelmi útvonalak feltárásáról, és azok geoparkokon átívelő régi és új időbeli kapcsolatairól mesélt.

– A konferencián egy workshopban is érdekelt volt a Bükk-vidék Geopark. Ugyanis az Interreg Geotour Danube pályázat, melyben mi is partnerek vagyunk, workshopot tartott "Geoparki lehetőségek növelése" témakörben a résztvevőknek. Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy a konferencián elhangzott előadásoknak és közös workshopoknak köszönhetően számos izgalmas beszélgetésben lehetett részünk, amely következtében sok új geopark partnerrel ismerkedtünk meg. Reményeink szerint ezek hosszútávú, gyümölcsöző kapcsolatokat eredményeznek – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában