Közélet

2013.04.09. 07:23

A szülésznők lélekjelenléte mentette meg a nagypapa életét

A Bugát Pál Kórház szülészetén a dolgozók lélekjelenléte mentett meg egy látogatót.

HEOL

Medical staff moving patient on bed, in hospital corridor

Fotó: Getty Images

A január végi vasárnap délután csendesen csordogált a gyöngyösi szülészeti osztályon. A nővérek tették a dolgukat, a kismamák a hozzátartozók érkezését várták. A látogatási idő itt többségében az örömről szól, hiszen kinek nem csal mosolyt az arcára, ha megpillanthatja a gyermekét, unokáját, a barátnő, a szomszédasszony kisbabáját. Ez a vasárnap sem különbözött hát a többitől. A Szabó házaspár Budapestről érkezett, lányukat és az alig egynapos kis unokájukat látogatták meg.

A tiszta apja, a nézd, pont olyan a szemecskéje mint az anyjának – mondatok közepette Szabó úr megszédült. Gondolta, a nagy öröm megint kiugraszthatta a vérnyomását, ami már vacakolt egy ideje. Felesége észrevette, hogy valami nincs rendben, nem kellett semmit mondania, látható volt, valami baj van.

A nővérpultnál dolgozó szülésznő azonnal reagált  a segítségkérésre. Szabó urat lefektették, majd beteghordót hívtak és értesítették a sürgősségi osztályt, hogy beteget küldenek.

A sürgősségin dolgozók már várták a  szülészetről érkezőket.  A beteg állapota azonnal CT vizsgálatot indokolt, amit el is végeztek. A diagnózis progresszív ellátást igényelt. Stabilizálták az állapotát, majd  mentőt kértek és indult is a páciens a budapesti Amerikai úti idegsebészetre. Szabó urat még aznap éjjel meg is műtötték a fővárosi klinikán.
Felesége kórházhoz írt leveléből tudható, hogy Szabó úr ma már jól érzi magát, teljesen fel fog épülni.

„Szeretném megköszönni gyors segítségüket, támogatásukat. Tudom, hogy erre azt szokták mondani ez a dolguk. Viszont, ha hozzátartozónkkal történik hasonló eset és ilyen hozzáértő segítséget kap, jól esik arra gondolni, számíthatunk Önökre!”- áll többek között a hálás nagypapa kórháznak küldött levelében.

– A gyöngyösi szülészeten az azonnali beavatkozást igénylő esetekhez hozzászoktak a kollégák, de ritka, hogy látogatót kell megmenteni. Nővéreink lélekjelenléte, szakmai hozzáértése elegendő muníció, hogy váratlan helyzetekben is azt tegyék amit kell – értékelte a kollégái munkáját, Jakabovits Ferencné, ápolási igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!