Közélet

2012.02.03. 17:24

Az ügyfélkapu és a beteg életútja

Az egészségügyi utazási utalványokat a kormányablakban is le lehet adni.

k. g.

A Heves Megyei Kormányhivatal integrált kormányzati ügyfélszolgálatának osztályvezetője, dr. Hepp János tájékoztatása szerint a háziorvosok, a fogorvosok, illetve az egyéb egészségügyi szolgáltatók – kórházak, rendelőintézetek – által kiállított utazási utalványok a kormányablakban is leadhatók.

A kormányablak Egerben, a Klapka György utca 9. szám alatt, a tüdőszűrő állomás épületével szemben található. Munkanapokon, hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8 óráig fogadják az ügyfeleket, akiktől – a zökkenőmentes ügyintézés érdekében – azt kérik, hogy vigyék magukkal a kitöltött utazási utalványt, s amennyiben tömegközlekedési eszközzel utaztak, a menetjegyet vagy menetjegyeket is. Fekvőbeteg-ellátás esetén a kórházi igazolást is mellékelni kell.

Az ügyfélszolgálaton elektronikus ügyfélkapu-regisztrációra is van lehetőség. Ez – tette hozzá az osztályvezető – módot nyújt az igénybe vett egészségügyi szolgáltatások, az úgynevezett egyéni „beteg életút” lekérdezésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!