Közélet

2014.07.10. 13:33

Életeket ment az inkubátor

Gyöngyösön nagyobb biztonságot ígérnek babáknak, mamáknak.

B. K.

Több kis újszülött első óráit, napjait tette már eddig is biztonságosabbá az az inkubátor, melyet a Heves Megye Napja alkalmából megrendezett jótékonysági adományokból nemrégiben vásárolt a Bugát Pál Kórház. Szó szerint életeket ment, hiszen a koraszülött ellátásban ma már nélkülözhetetlen egy ilyen világszínvonalú inkubátor a gyógyító intézményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, minden eddiginél nagyobb adomány, 8 millió 400 ezer forint gyűlt össze még májusban a Heves Megye Napján megrendezett jótékonysági gálán.

A pénzt a Bugát Pál Kórház Alapítványa kapta, amelyből egy, az újszülöttek első napjait segítő inkubátort, CTG készüléket és egyéb a kismamákat, a szülő nőket, az újszülött kisbabákat  vigyázó eszközöket vásárolhattak a kórháznak.  

– Óriási segítséget jelentett ez az adomány, hiszen saját erőből nehezen, vagy egyáltalán nem tudtuk volna beszerezni ezeket az eszközöket, műszereket. Külön öröm, hogy a születés, az új élet védelme köré csoportosítottuk ezúttal ezt a beszerzést. Mivel a régióban – területen kívülről is – kiemelkedően magas számban választják intézményünket a hölgyek szülésük helyszínéül, ezért fontos, hogy a jövőben a kórházunkat választó kismamák még nagyobb biztonságban tudhatják maguk és a kisbabáik életét. Ezzel a fejlesztéssel az Ő ellátásuk lesz még minőségibb – állítja Weisz Péter főigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!