Közélet

2015.09.14. 14:46

Húzódik a döntés az ügyeletről

Nagy a felelősség Észak-Heves polgármesterein. Hónapok óta dűlőre kellene jutniuk, milyen formában működjön tovább a térség egészségügyi ellátásáért felelős Recski Központi Orvosi Ügyelet.

B. K.

Többször is beszámoltunk arról, hogy vita alakult ki: kell-e közbeszerzési eljárást indítani az új szolgáltató kiválasztásához, vagy sem.
A siroki, bodonyi, mátraderecskei, mátraballai, recski, parádi önkormányzatok több egyeztetést követően sem tudtak egyezségre jutni.

Recsken a legutóbbi képviselő-testületi ülésen olyan határozat született, hogy a helyhatóság a feladat ellátását ezután is a Farmavizit Kft.-vel kötött, határozatlan idejű megállapodás alapján biztosítja. Ezt azzal indokolták, hogy az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárási lefolytatására nem köteles.

A procedúra előkészítésével megbízott mátraderecskei polgármester, Forgó Gábor viszont már többször jelezte: az eljárás lefolytatása nélkülözhetetlen, elmulasztása törvénybe ütközik.

Az újabb egyeztetés után megtudtuk, mivel a felkért jogi szakértők között sincs nézetazonosság a kérdésben, ezért a Közbeszerzési Döntő Bizottság elnökétől kérnek hivatalos jogi állásfoglalást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!