Közélet

2014.01.07. 14:00

Különleges eset a kórházban: három ikerpár két nap alatt

Két nap alatt három ikerpár is született a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szülészetén. Hamarosan várható egy negyedik testvérpár is.

HEOL

Az elmúlt két nap leforgása alatt három ikerpár is született a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szülészetén, közülük két ikerpár 12 órán belül. Az ikerterhességeket végigkísérő intézmény életében nem először fordul elő, hogy ikerbabákat segítenek világra. Ez az eset azonban éppen abban különleges, hogy ennyire egymáshoz közeli időpontokban történtek a szülések.

A nemek aránya teljesen szimmetrikus, hiszen a hat babából három fiú és három a lány. A családi megoszlás is a szimmetriát követi hiszen egy lánypár mellett van egy fiúpár és a harmadik családban pedig egy lány, és egy fiú teszi izgalmassá ezt a csodás egyensúlyt - tájékoztatta a heol.hu-t T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferense.

Dr. Al Ghaoui Nadim osztályvezető főorvos elmondta, még nincs vége a januári ikeresőnek, hiszen jelenleg is van egy kismama az osztályon, aki szintén ikrekkel várandós, és az ő szülésének időpontja is hamarosan elkövetkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!