Közélet

2014.03.04. 09:57

Ősztől új központban gyógyítják a betegeket

Az önkormányzat 57 milió forintot nyert az egészségügyi központ korszerűsítésére és akadálymentesítésére.

B. K.

Az összegből a komplexum teljes felújítását (hőszigetelés, fűtés korszerűsítés, tetőcsere, váróterem kialakítása), akadálymentesítését, egy új fogorvosi rendelő kialakítását, illetve a környezet rendbe tételét és egy parkoló kiépítését kívánják megoldani. A városkában tavaly novemberben a megüresedett régi fogorvosi praxist is sikerült betölteni, így a két fogorvos jelenleg egy rendelőben praktizál mindaddig, míg az új rendelő elkészül.

Az egészségügyi központ felújítása kapcsán az új fogorvosi rendelő kialakításához szükséges fogorvosi széket, valamint az egyéb eszközöket Pétervására, Váraszó és Kisfüzes Községek Társult Képviselőtestülete, illetve Erdőkövesd és Ivád önkormányzatainak egészségügyi intézményfenntartó társulása önerőből finanszírozza. A kérdéses összeg 5,7 millió forint.

A munkálatok február elején megkezdődtek, s a tervek szerint ez év augusztusának végén fejeződnek be. Mindez a betegellátásban okoz némi kényelmetlenséget, ám a megújult, korszerű létesítmények vélhetően kárpótolják majd a környék betegeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!