Időjárás

2024.06.01. 11:23

Ismét kiöntik az égi dézsát: riasztást adtak ki zivatarokra

Felhők zavarják meg a napsütést szombaton. Riasztást adtak ki zivatarok miatt.

Heol.hu

Riasztást adtak ki zivatarra

Forrás: Shutterstock

Korábban írtuk, hogy szombaton záporokra, zivatarokra lehet számítani. A HungaroMet késő délelőtt adta ki a riasztást Heves vármegyére is zivatarok előfordulásának lehetősége miatt. 

Riasztást adtak ki zivatarok miatt Heves vármegyére is
Riasztást adtak ki zivatarok miatt Heves vármegyére is
Forrás: met.hu

Mint írják, a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban az ország északkeleti harmadán és északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, amelyek északkeleti, keleti irányba haladnak. A déli, délutáni órákban az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. A késő délutáni órákra várhatóan északkeleten kevesebb zivatar lest, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Északi-középhegység nyugati részein viszont északnyugat felől egyre többfelé lehet számítani előfordulásukra. Az esti, késő esti órákban fokozatosan mindenütt lecseng a zivatartevékenység az országban.

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a közelgő zivatarok miatt Heves vármegyére. 

Másodfokú figyelmezetetés van érvényeben Heves vármegyére
Másodfokú figyelmezetetés van érvényeben Heves vármegyére
Forrás: met.hu

- Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is - figyelmeztet a HungaroMet.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!