Katasztrófavédelem

2024.06.12. 20:30

Önkéntes tűzoltók versengnek az Érsekkertben szombaton

Érdekes programokkal készülnek.

Heol.hu

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával 2024. június 15-én vármegyei tűzoltó versenyt szervez önkéntes tűzoltók számára Egerben, a Szmrecsányi Lajos Kertben (Érsekkertben) - adta hírül a katasztrófavédelem.

Önkéntes tűzoltók versengnek az Érsekkertben szombaton
Önkéntes tűzoltók versenye 2023-ban 
Forrás: Nagy Csaba tű. szds. - Heves VMKI

Mint írják, a rendezvény a tervek szerint reggel fél 9-kor majorettek fellépésével kezdődik, a megnyitón bemutatják tudásukat a tiszanánai tűzmanók is, majd a nap folyamán a különböző korcsoportú csapatok dinamikus és látványos versenyszámokban mérik össze felkészültségüket öt helyszínen. A versenyek után lesz lehetőség kipróbálni a tűzoltó kocsifecskendő húzást, melyre csapatok jelentkezhetnek. Egyénileg mindenki elsajátíthatja a tömlőgurítás és a tűzoltócsizma dobás technikáját. A rendezvény a 15 órakor kezdődő eredményhirdetéssel zárul.

A tűzoltók munkája, eszközeik és felszereléseik iránt érdeklődők izgalmas órákat tölthetnek el ezen a napon az egri Érsekkertben, ahová kitelepül a Heves Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság is.

Kiemelték, a rendezvény napján a Szmrecsányi Lajos Kert némely részét a sportverseny ideje alatt csak korlátozottan lehet majd igénybe venni, a kiépített futópálya egy szakasza le lesz zárva. Az ezzel járó esetleges kellemetlenségekért kérjük a lakosság megértését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában