Zenei rendezvény

2021.06.05. 09:13

Hétfőn kezdődik a Bach Bridges Fesztivál az egri egyetemen

A háromnapos rendezvény immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és a Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában lesz látogatható.

Heol

Fotó: tanner.erika

Az egri felsőoktatási intézmény ének-zene tanszékén tanító művésztanárok és a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek közreműködésével harmadik alkalommal kerül megrendezésre hétfőtől a Bach Bridges Fesztivál, melynek az Eszterházy Károly Egyetem kápolnája ad majd otthont.

Pócsik Attila, az intézmény sajtóreferense pénteken közölte: a június 7-9. között tartandó programot Bachnak és Beethovennek, valamint kortársaiknak szentelik.

A fesztivál hagyományaihoz hűen minden előadás bevezetőjeként Szabó Csaba zsoltárait hallhatja majd a közönség, amelyek az Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból című gyűjteményben szerepelnek. A rendezvény honlapja szerint a koncertek mindhárom napon 19 órától kezdődnek.

Az épületbe csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak léphetnek be, emellett a maszk viselése kötelező.

A Bach Bridges zenei program a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam osztrák születésű brácsaművésze, Michael Gieler és Szabó Péter Liszt-díjas gordonkaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) szólócsellistája kezdeményezésére jött létre. Célja pedig, hogy egy-egy ország muzsikusainak közreműködésével Európa több országában rendezzenek koncertsorozatokat, majd oktatási, valamint a klasszikus és a kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat.

Az így létrejövő előadások középpontjában Bach zenéje áll, de bemutatják a barokk kor más műveit is, olyan későbbi korok zeneszerzőinek darabjait is műsorra tűzik, akikre Bach művészete hatással volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában