A zene az kell

2023.08.19. 21:26

Dübörgött az Imagine Dragons, a Tankcsapda és a Guns N’ Roses a Dobó téren + videó, fotók

Dobpergéstől volt hangos a belváros: ritmussal töltötték meg a Dobó teret szombat este az Egy Ütős Nap résztvevői.

Fekete-Vadászi Erika

Ismét nagy siker volt az ütősök fellépése Egerben

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy közösségi élményt adjanak a dobosoknak, tudtuk meg Gulyás Lászlótól, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatójától. Egy szójéták is közrejátszott az ötlet megszületésében.

– Néhány éve, amikor a város szívében fagyiztam, eszembe jutott a párhuzam, hogy Dobó tér – dobos tér, így jutott eszembe, hogy meg lehetne tölteni ezt a teret egy ilyen különleges produkcióval – kezdte a történetet az igazgató, s megjegyezte, számos európai városban rendeznek ehhez hasonló programokat, ahol dobosok, gitárosok játszanak együtt, és esetenként énekesek is bekapcsolódnak hozzájuk, tehát a közösségi zenei eseményeknek most nagy reneszánsza van. Ebbe a sorba áll be az egri Egy Ütős Nap is.

Negyedik alkalommal rendezték meg az eseményt, melyre minden eddiginél többen jelentkeztek most, jegyezte meg Gulyás Lászlótól. Szombaton 24-en zenéltek együtt, s tekintve, hogy egy dobfelszerelés 3-4 négyzetmétert foglal el a térből, így jól kis is használták a rendelkezésre álló helyet.

A legtöbb ember számára ismert rock és pop slágerek csendültek fel Eger szívében szombat este. A rendezvény fő dobosa, Csányi Zoltán, a Roy & Ádám Trió dobosa állította össze a számokat, melyek igencsak elnyerték a közönség tetszését – ehhez persze kellettek a tehetséges zenészek is. Rengetegen gyűltek össze a Dobó téren, hogy szemtanúi lehessenek a negyedik egri ütős napnak, és részesei lehessenek a fergeteges hangulatnak. Imagine Dragons, Tankcsapda és Guns N’ Roses számokat is előadtak a zenészek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában