Szüreti Futás

2023.09.21. 21:02

Ismét a gyöngyösi Fő tér macskakövein futott a mezőny

Idén már a 31. Szüreti Futónapot és Kömlei Károly Emlékfutást rendezték a Mátraalján.

Szabó István

Szüreti Futóverseny a gyöngyösi Fő téren

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Csütörtök délután immár 31. alkalommal rendezte meg Gyöngyösön a Szüreti Futónapot és a Kömlei Károly Emlékfutást a Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub (GYÖTRI) és a Mátra Sportegyesület. A nevezők idén is több korcsoportban, több távon versenyezhettek a Fő téri pályán. 

A legifjabbak, a 6 évesek és a náluk fiatalabbak fél kört, azaz 350 métert kellett, hogy teljesítsenek. Az életkor szerint két-két évenként emelkedő kategóriákban természetesen egyre hosszabb volt a versenytáv: a 13-14, s végül a 15-18 évesekre már 2000 méter futás várt. A 19-39 évesek felnőtt kategóriájának – s egyben a Kömlei Károly Emlékfutás résztvevőinek – távja 4000 méter volt. A szenioroknak szintén ekkora távot kellett teljesíteni. A 3 fiúból és 3 lányból álló iskolai váltók távja 6x400 méter volt, a legalább 3 közvetlen családtagból álló családi váltóknak 800 métert kellett futni. A céges csapatversenyen 4 tagból álló gárdák indulhattak 4000 méteren.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában