Győztek

2024.06.20. 07:30

Eger és Gyöngyös visszavétele is sikertörténet

Komoly sikereket aratott a Fidesz–KDNP Észak-Magyarországon. A választópolgárok döntésének köszönhetően a kormánypártok négy kiemelt jelentőségű településen is visszahódították a városvezetés jogát a baloldaltól, írja a Magyar Nemzet. A sikersztorik közt szerepel Eger és Gyöngyös is. Kiemelik: Gyöngyöst 10, Egert 5 év után vezetheti újra jobboldali polgármester ősztől.

Heol.hu

Észak-magyarországi fideszes sikertörténetekről ír a Magyar Nemzet, benne Eger és Gyöngyös is szerepel.  

Vágner Ákos és csapata már átvette mandátumát
Vágner Ákos és csapata már átvette mandátumát
Forrás: Vágner Ákos/Facebook

A már 67 éves, és népszerűségéből veszítő Hiesz György nem állt rajtvonalhoz az idei önkormányzati választáson, amely végül a Fidesz–KDNP sikerét hozta. A kormánypártok jelöltje, Szókovács Péter könnyedén verte az MSZP–DK–Jobbik–Momentum jelöltjeként induló Végh Attilát. A képviselő-testületben ugyanakkor ezúttal sem lesz önálló többsége az új városvezetésnek, de egy képviselő megnyerésével már biztosítható lesz az eredményes döntéshozatal, ami jelentős könnyebbséget jelent a 2010–2014-es ciklussal ellentétben, írja az országos napilap. 

Az ősszel hivatalba lépő új polgármester, Szókovács Péter háromgyermekes családapa és születése óta Gyöngyösön él. A négydiplomás Szókovács már 13 éve dolgozik a Mátrai Gyógyintézet személyzeti csoportvezetőjeként, ami előtt egy országos médiacég kereskedelmi és marketingvezetője volt. Az új városvezető az elmúlt években a Városom, szeretlek Egyesület elnökeként vett részt a gyöngyösi közéletben. 

A napilap felidézi: Egerben a baloldal az idei önkormányzati választáson már nem is állt újra össze, melynek köszönhetően a Fidesz–KDNP jelöltje, Vágner Ákos 35,51 százalékkal győzni tudott. Az új polgármester főbb baloldali ellenfelei közül Mirkóczki Ádám (Civil Közéleti Egyesület) 26,52 százalékot, Pál György (DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd), 12,57 százalékot, Domán Dániel (MKKP) pedig 8,17 százalékot ért el. Vágner Ákos sikerének értékét növeli, hogy két jobboldali ellenféllel is szembe kellett néznie: a korábban a helyi Fideszben politizáló Oroján Sándor 5,01, a Mi Hazánk színeiben induló Pápai Ákos pedig 4,35 százalékot ért el. 

Aláhúzzák azt is: Eger leendő polgármestere új szereplő a város politikai életében.  A Fidesz–KDNP a képviselő-testületben is stabil többségre tett szert, így minden adott, ahhoz, hogy Eger újra fejlődő pályára állhasson, közli a Magyar Nemzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában