Választás 2024

2024.06.19. 12:15

Elégedett a választási szerepléssel a Mi Hazánk

Egerben, Hatvanban és Balatonban lesz helyi képviselője a pártnak, a megyei közgyűlésbe pedig két tagot delegálhat a szervezet.

Tóth Balázs

Választási értékelőt tartott a Mi Hazánk Mozgalom egri és Heves vármegyei szervezete. Egerben Bognár Ignác került be a helyi közgyűlésbe, föl is vette már mandátumát, amellyel októberben élhet. 

Elégedett a választási szerepléssel a Mi Hazánk
Elégedett a választási szerepléssel a Mi Hazánk
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A párt egri szervezetének elnöke, Bognár Ignác elmondta, megkétszerezték európai parlamenti szavazataikat és szavazatarányukat, helyben pedig tíz jelöltet állítottak és akárcsak 2019-ben, töredékszavazatokkal egy képviselőt juttattak be a testületbe. Darabra és százalékban is több szavazatot kaptak Egerben, jelöltjeik tíz százalék körüli szavazatarányt értek el. Értékelte a többi szervezet teljesítményét, kíváncsi lesz a Fidesz képviselőire, milyen előterjesztéseket szavaznak meg, és mit fognak képviselni, hiszen nem tudni róluk semmit, nem mutatkoztak be a helyi televízióban. Olyan korábbi, népszerű fideszes képviselők nem kerültek be a közgyűlésbe, mint Orosz Lászlóné, vagy Kovács Cs. Tamás. Bódi Zsolt helyzete szerinte különleges. Úgy vélte, a szerencse a politikához is kell, de az anyagi háttér is kell, ők majdnem a legkevesebb pénzből, s tisztán kampányoltak, nem borították el plakátjaik a frekventált területeket. Szerinte a Tisza Párt akár képviselőt is juttathatott volna a közgyűlésbe, ha indul, volt ugyanis olyan választókörzet, ahol legyőzték a Fideszt. Kíváncsi arra, mihez kezd a fideszes közgyűlési egység, hiszen korábban tapasztalták, hogy a döntések már a párt frakcióülésein megtörténtek, azokat a képviselőik megszavazták a közgyűlésben, ellenzéki előterjesztések, módosító indítványok, lehettek azok bármilyen jók, ritkán kaptak támogatást. Bízik benne, hogy nem így dől el a következő években a város sorsa, s a jó ellenzéki képviselői ötleteket is megvalósítják. Ő rossz előterjesztéseket nem fog megszavazni, ígérte.

Tóth István, a párt egyik városi alelnöke megköszönte a választók szavazatait, a szavazatszámlálóik és segítőik, támogatóik munkáját. Tovább kell építkezniük, a fiatalok érdeklődnek irántuk, reméli, átveszik a stafétát.

Bóta Sándor városi alelnök szerint az alap céljukat teljesítették, egy képviselőt bejuttattak a közgyűlésbe, bár reménykedtek a két emberben, de szerinte a Tisza Párt megjelenése a helyi választásba is bekavart. Kifejtette, sok gratulációt kaptak olyanoktól is, akik nem rájuk szavaztak, reméli, hogy elérik, legközelebb szavazatukat is rájuk adják.

Dr. Pápai Ákos vármegyei elnök szerint előre léptek, erős választáson álltak helyt, náluk több pénzből gazdálkodó szervezeteket előztek meg és jutottak képviselethez. És ugyanannyi képviselőjük lesz, mint a hivatalban lévő polgármester jelölő szervezetének. Beszélt arról, hogy a kampányköltés alapján nekik 470 forintba került egy szavazat, míg az általuk megelőzött szervezetnek akár 60 ezer forintot is költhetett egy voks megnyerésére. Kifejtette, nekik a médiahátterük is hiányzott, ellentétben más egri szervezetekkel, akik saját médiával rendelkeznek, ezúton is köszönte a sajtó híradásait róluk. Szót ejtett az EP-választási szereplésről, amelyen nagyobb részvétel mellett javítottak sokat. Kiemelte, Hatvanban és Balatonban is lesz képviselő a helyi testületekben, a megyei közgyűlésbe pedig két jelöltjük került be a listájukról.

Dr. Pápai Ákos kifejtette, kíváncsi arra, hogy mit tesz majd a Fidesz az egri közgyűlésben, ahol masszív többségbe kerültek és nem mutogathatnak másokra. Ő annak örülne, ha fejlődne Eger, visszakapná a kivéreztetett önkormányzat az állam által elvont pénzeket. Érdeklődve figyeli a Tisza Párt szereplését, hiszen a dolgos hétköznapok most kezdődnek. Úgy látja, a hazai politizálás a trash és a celeb politika irányába megy, akár az Amerikai Egyesült Államokban, ő ezt nem tartja üdvözlendő jelenségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában