Fenntarthatóság

2024.07.06. 11:00

5 percig használjuk, 500 év alatt bomlik le a műanyag, tudatosította a képviselő

Dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselő az egyszer használatos műanyagok mellőzésére és a műanyagmentes júliusra hívta fel a figyelmet.

Heol.hu

Elindult a műanyagmentes július, mely az egyszer használatos műanyagtermékek mellőzésére szólítja fel az embereket, tette közzé Facebook-oldalán dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő.

Műanyagtermékek mellőzésére hívja fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor
Műanyagtermékek mellőzésére hívja fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor
Forrás: Dr. Pajtók Gábor/Facebook

- Tudta, hogy az egyszer használatos műanyagok azok a termékek, amelyeket 5 másodperc alatt legyártanak, 5 percig használnak és 500 év alatt bomlanak le? A műanyagmentes július mozgalom arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy mindannyian sokat tehetünk az egyszer használatos műanyag hulladék csökkentéséért anélkül, hogy le kellene mondanunk a mindennapok kényelméről! – olvasható a posztban.

Kiemelte, a magyarországi csapvíz ivóvíz minőségű, ezért nincs szükség flakonos ásványvizekre, saját kulacs használatával pedig csökkenthető a műanyag felhasználás, ahogy saját bevásárlótáska használatával is. 

– Ön mit tesz, hogy csökkentse a műanyag felhasználást? – tette fel a kérdést dr. Pajtók Gábor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában