El(vízi)puskázták

2024.07.07. 12:30

Nem sikerült az új országos vízipisztolyos rekord

A II. Országos Vízipisztoly Csatán nem dőlt meg a tavalyi rekord, de az 5500 résztvevő vízipisztolyozó így is remekül érezte magát. Eger, Gyöngyös és Hatvan strandjai is regisztráltak az eseményre.

Szabó István

Nem született új országos rekord szombaton az egy időben történő vízipisztolyozásban, tette közzé közösségi oldalán a II. Országos Vízipisztoly Csata versenyközpontja, a budapesti Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő az enbudapestem.hu közleményét. Az országos méretű vidám vízicsata a tavalyi kettős csúcs megdöntését célozta – az egy időben a legtöbb fürdőben zajló csata, illetve az egyszerre vízipisztolyozók összlétszáma tekintetében. 2023-ban az ország 37 fürdőjében 5900-an vízipisztolyoztak egy időben. Az enbudapestem.hu közlése szerint szombaton a helyszínek száma megegyezett a tavalyival, a részvevőké azonban egy kicsit elmaradt attól, 5500 lett a végeredmény. Heves vármegye 3 helyszínnel képviseltette magát: az Egri Termál- és Strandfürdő, a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, valamint a Hatvani Strandfürdő regisztrált a rekordkísérletben való részvételre.

Az egri és a hatvani mellett a gyöngyösi strand is részt vett a rekordkísérletben
Az egri és a hatvani mellett a gyöngyösi strand is részt vett a rekordkísérletben
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők szélesebb körben való megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ennek jegyében tavaly rendezték meg első alkalommal a nagy vízipisztolycsatát, amit a nagy sikerre és a nagy melegre való tekintettel idén is megtartottak. Az akcióban országszerte 5500 fő vett részt, ami azt jelentette, hogy új rekord nem született, ám emiatt senki nem lógatta az orrát. A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a számlálást a Magyar Rekord Egyesület felügyelte és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. Az ország minden részéből bekapcsolódtak fürdők az akcióba, így gyakorlatilag bárki találhatott ehhez elérhető közelségben helyet – olvasható többek között az enbudapestem.hu közleményében.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában