Felújítás

2024.07.28. 16:31

Romos házból varázsoltak bükkaljai paradicsomot

A Bükk hegység lábánál fekvő faluban egy romos házikó régóta arra várt, hogy gondos tulajdonosokhoz kerülve újjászülethessen, írja a Lakáskultúra. A vidéket megkedvelő építész házaspár hangulatos nyaralóvá alakította a régi faépületet.

Heol.hu

A bogácsi faház már tizenkét éve gondozatlanul állt, amikor a környéken járva rábukkantak jelenlegi tulajdonosai, írja a Lakáskultúra Online. A természeti környezet egyszerűen csodálatos – korántsem meglepő, hogy Lindát azonnal lenyűgözte a bükkaljai nyaraló hatalmas öreg fenyőfája, a kert végében csobogó patak és persze a varázslatos táj, a hegyek látványa.

A család szereti a hangulatos kertet és teraszt
A család szereti a hangulatos kertet és teraszt
Forrás: lakaskultura.hu

– A férjemet is sikerült meggyőznöm, hogy tökéletes nyaraló lesz a család számára, így aztán megvásároltuk az eladó faházat – idézi fel emlékeit.

Az 50 négyzetméteres ingatlan meglehetősen rossz állapotban volt, de a házaspárt ez nem riasztotta vissza, hiszen mindketten tapasztalt építészek. Lelkesen vágtak bele a felújításba, és mindent saját maguk terveztek meg. Az elsődleges céljuk az volt, hogy a nyaraló tökéletesen beleolvadjon környezetébe, mind a felhasznált anyagok, mind a színek tekintetében harmonikusan illeszkedjen a környezetéhez, közli a cikk.

– Végig szem előtt tartottuk a környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjait. Megmentettünk mindent, amit csak lehetett. A hiányzó elemeket pedig főként felújított, újrahasznosított tárgyakkal pótoltuk – magyarázza Linda. A belső tér színvilágát is a környezet ihlette, a zöld, a kék és a barna árnyalatai dominálnak minden helyiségben, amit lehet, azt megmentették. A teljes cikk a júniusi Lakáskultúrában olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában