Nyári tanulás

2024.07.21. 19:05

Sikeresen zárultak a nyári egyetemek Egerben

Ünnepélyes keretek között vehették át okleveleiket az nyári egyetemek résztvevői július 12-én a Líceum Kápolnájában.

Molnár Helga

Az Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ szervezésében zajló 2 hetes Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen 13 résztvevő, a kínai egyetemi hallgatók számára szervezett angol nyelvi táboron pedig 20 hallgató teljesítette sikeresen a követelményeket – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem honlapján.

Sikeresen zárultak a nyári egyetemek Egerben
Sikeresen zárultak a nyári egyetemek Egerben
Forrás: uni-eszterhazy.hu

A záróünnepségen meglepetés is várta őket, az elkészült kisfilmet nézhettek meg a Nyári Egyetem programjairól, melyet nagy örömmel fogadtak. Viszonzásul a résztvevők is meglepetéssel készültek, elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

A kéthetes kurzus során a napi 6 magyar mint idegen nyelv tanóra mellett számos kulturális program is várta a résztvevőket. A  10 különböző országból érkező hallgatók az előzetes nyelvi szintfelmérő alapján nyelvtudásuknak megfelelő csoportokban tanulhattak. A célnyelvi környezetben lévő nyelvtanulás rendkívül hasznos és motiváló, igazi nyelvhasználatot jelentett számukra a számos kulturális programon való részvétel. A nyelvi fejlődés mellett jó barátságok szövődtek, a résztvevők felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában